Bu uygulamaları ister kendiniz yapın,isterseniz yaptırın..Kendiniz yaparsanız çok yorulursunuz ama işin sonunda çok büyük keyif alırsınız,tecrübeyle sabit
Şampuanı alıp kendisi yıkayanda var,yıkatanda..Bence meguiarsın süngerleri çok kaliteli araç yıkama eldiveni adı altında satılıyor ticari ismini tam bilemiyorum..Şampuan,eldiven,mikrofiber bez,cila uygulamak için ped,cila güzel bir ikilidir..
İşi büyütmek size kalmış..Kil denen uygulama,oyun hamuruna benzer malzemeyi arac boyasının üstünde gezdirerek üstündeki çıkmayan kirleri hamura hapsetmektir..Hamura benzer bir madde olduğu için boyanın üstünde kaymaz,kaydırmak için ayrıca bir ürün satılıyor yada onun yerine daha ucuz sıvı maddelerle kayması sağlanıyor diye biliyorum.
Pasta yaptırmayın,kanımca aracı boyatmadan once son kurtarma çabasıdır,boyayı inceltir.
Malzemeleri ortalama olarak.Meguiars Nxt 2.0 = 60TL, 2 adet ped=10TL,Mikrofiber(2-3adet)=5TL,şampuan=35-40tl,kaliteli eldiven 20-30tl arası bu iş size 150tl civarına çıkacaktır.Ancak , ketçap gibi kullanmaz ,iyi yedirir,düzgün kullanırsanız cila size en az 2 sene yeter..Cila uygulaması 6 ayda bir uygulanması gerekir diyorlar,ben 4 ayda bir uyguluyordum iyi sonuçlar aldım bu yüzden tavsiye ediyorum bu ürünleri.
Nasıl uygulanacağını arkadaş güzel anlatmış,biraz sabır,biraz zevk işidir

Kolay gelsin şimdiden..