boya farkı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmannn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar araçlardaki sedef boya , opak boya ,metalik boya arasındaki farklar nedir ? hangisi daha iyidir, araç fiyatlarını nasıl etkiler .araba ilanlarının bazılarında yazıyorda merak ettim.

Son düzenleme:
???

sedefli boya başlı başına farklı özellikleri olan bir boya türü içinde ışık ve ısıya duyarlı renk pigmentleri var bu sebeple birkaç tona saniye aralarla dönebiliyor ışık açısına göre ,ve uygulaması çok pahalı,opakla metalik arasındaki fark da sanırım vernik uygulaması yüzünden metalik olanın parlak,opak olanın mat olması haliyle de opak olarak boyanan aynı marka model bir araç metalik olandan daha ucuz oluyor.
aşağıdaki linkte sedefli boya hakkında bilgi bulabilirsiniz

http://www.standox-tr.com/exclusive_line.php

bi tanıdıkta 2003 model 1.8 vectra c elegance varda boyasına sedef boya deyince dikkatimi çekti. onun için bi sorayım dedim. aracın fiyatı 22.5 bin tl. bu boyanın daha sonra başımızı ağrıtma olasılığı nedir. araca ufak tefek boya yapılma durumu olduğunda hem boyanın tutturulamama oranı yüksek olacak hemde boyama fiyatı yüksek olacak öylemi ?

Son düzenleme:
???

bi tanıdıkta 2003 model 1.8 vectra c elegance varda boyasına sedef boya deyince dikkatimi çekti. onun için bi sorayım dedim. aracın fiyatı 22.5 bin tl. bu boyanın daha sonra başımızı ağrıtma olasılığı nedir. araca ufak tefek boya yapılma durumu olduğunda hem boyanın tutturulamama oranı yüksek olacak hemde boyama fiyatı yüksek olacak öylemi ?
senın ustana kalmiş işcılıgıne ıyı işcilık olursa anlaşilmaz farketmez metalıgı opagı boya işciligi kotu olursa zaten guneşin altında bırak boya yapilan yerle yapılmıyan yer renk ayirir guneste bellı eder kendını ;)

Geri