boşta araba gaz yiyor

fatihAH876

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Eyl 2013
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Benim arabam 2004 model corsa 1.3cdti 100000 de motor soğuk ken boşta rampa inerken motor devri 1200 civarlarına cikip iniyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
 
Egr
 
Çok teşekkür ederim birde araba da xenon far var seyir halinde yakınca göstergeler gidip tekrar geliyor eğer bir fikri olan varsa şimdiden teşekkür ederim
 
Problem EGR' mi?

Bende de aynı problem var arabayı boşa aldığım zaman normal bir şekilde rölantiye düşüyor ardından tekrar kendi kendine gazlayıp 1200-1300 devri 4-5 saniyeliğine görüp yine rölantiye düşüyor. Ayrıca özellikle ilk çalıştırmada araç çok zor kalkıyor 3000 devirde bile kaldırmaya çalışsam devirden düşüp boğuluyor.

Arabam 38.000' de ve 5.000 km' de LPG takılmış. 2-3 defa kontrol ettirdim ustalar LPG sisteminde bir sıkıntı yok sorunsuz çalışıyor diyor, zaten motor ısındıktan sonraki gaz yemesi normal ve yakıt tüketimide iyi.

Yine özellikle soğuk motorda vites değiştirirken gaz verdiğimde gazı görmeyip silkelemeye neden oluyordu geçen boğaz kelebeğini temizledim ve silkeleme problemi büyük oranda halloldu kelebek epey kirliydi.

Kilometre düşük ama bende EGR den şüpheleniyorum. Eski modellerde EGR temizlenebiliyordu diye hatırlıyorum ama bunlarda durum nedir bilmiyorum bir önderisi olan var mı?
 
Son düzenleme:
Geri
Üst