Bor power

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YSFSRPL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kullanmadan kimse yorum yapmasın. hep kötü örnekler veriliyor. neden kimse memnun olanların yorumlarını dikkate almıyor?

ben kullandım ve vaad edildiği gibi x20xev CDX'imle yazın iç anadolunun kavuran sıcağında aracımın hararet seviyesi gerçekten kontrol altında kaldı benim gözlemlerim. bu da demek oluyorki demekki adamların vaadi gerçek. bknz vaadlere...

http://www.nnt.com.tr/borpower-faydalari.php

BORPOWER'IN GÖREVLERİ

> BORPOWER ürünleri daha iyi yanma sağlar, pistondaki oluşabilecek karbon ve kükürt oluşumunu engeller.
> Hareket halindeki motor büyük strok altında çalışır. Bu sebepten dolayı yüksek ısı açığa çıkar. Ortaya çıkan yüksek ısı, sistemin normal çalışmasını sağlayan yağların kimyasal yapısını bozup, karbonlaştırmaya başlar. BORPOWER, ısının kaynağı olan sürtünmeyi minimize edeceği ve ayrıca bor madeninin fiziksel özelliği olan spesifik ısı kapasitesinin ve ısı transferinin yüksek olmasından dolayı, karbon oluşumunu tamamen veya büyük oranda engeller. Ayrıca, mekanik aksamların ömürlerini uzattığı gibi sistemin çalışmasına yardımcı ekipmanların da daha uzun vadede çalışmasını sağlayıp sarf malzeme, bakım ve işçilik maliyetlerinin düşmesini sağlar.
> Bazı motorların sorunu; yağın yüksek sıcaklıktan karbonlaşarak azalmasıdır. Ürünümüz, kaynağı sürtünme olan ısıyı minimize edeceği için, yağdaki karbonlaşma oranını da düşürecektir. Buna paralel olarak, birim zamanda eksilen yağı, minimize eder. Böylece yağ maliyetlerinin düşmesini sağlar.
> Motor yağ pompasının dişlilerini, pompalarda aşınmalardan kaynaklanan basınç kayıplarını önler ve ömürlerini arttırır.
> Motor içerisinde yağın temas ettiği tüm noktalarda nanometrik bir koruma zarı oluşturan MCDP kristalleri daha iyi bir yağlama sağlayacaktır. Bu da; aşınmaların, yatak sarmalarının, kırılmaların büyük oranda önüne geçilmesini sağlar.
> Sıfır motorlarda kullanılması halinde, aşınmaları başlamadan önler veya minimize eder. Bu da motorun deformasyon ve kötü etkilerden ilk günden itibaren korunmasını sağlar.
> Bor madenin ısı iletkenliği sayesinde; motorun yüksek hararetten dolayı yatak sarması gibi sorunları büyük oranda önlenir.

görüldüğü üzere ürünün temel görevi motor sıcaklığını kontrol altında tutmak. haliyle geri kalan zincirleme olarak yaşanan olaylar, yok emisyon düşmesi, yok yakıt tasarufu, yok performans artışı.
 
hala lpg'yi kötüleyip bir işe yaramaz motoru öldürüyor, performansı düşürüyor diye düşünen bir zihniyet için bu tarz ürünlere yapılan yorumlar ülkem adıma zoruma gitmiyor.

lpg performans artırıcı olarak bazı yarış araçlarında kullanılan yakıt türüdür. usta ellerde eğer işi bilirseniz alacağınız güc kat kat fazladır 93 oktan benzinden. şimdi siz biz 93 değil 95 kullanıyoruz dersiniz. isterseniz 97 kullanın storkları düşük olan araçlarımızda 99 oktan bile kullansan bir fark göremezsiniz.
 
isteyen bu tarz ürünleri kullanır. kullanmak istemeyen ve kulaktan dolama bilgisi olmayanlar lütfen yorum yapmasın.

kulaktan kulağa dolaşan ve efsaneleşmiş bir bilgi: OPELLER MASRAFLI ARABADIR. OPEL YAĞ EKSİLTİR. OPELİN PARÇASI PAHALIDIR. (sanki diğer araçlarınkini bedava veriyorlar)

bu zihniyet ne OPEL kullansın ne bu tarz yenilikçü ürün kullansın ne de bu forum açık dursun o zaman.
 
bu arada lpg konusuna değinmişken lpg'ye bagajımda bomba taşımam diyen zihniyet lütfen hidrojen yakıtlı araçları incelesin de baksın bomba ne demek. adamlar arka koltuğun altına 700 bar basınç altında hidrojen koyuyorlar. standart bir otomobil lastiği 2-2,3 bar basınçtadır.


hidrojen ile çalışan arabaya HAYIR. kahrolsun yenilik, kahrolsun gelişme, kahrolsun bütün ar-ge'ler.
 
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=37777&highlight=bor+power&page=5

ben dizel aracımın hem motoruna hem de şanzımanına 35.000 km. önce koymuştum. çok faydasını gördüm ve hiç bir olumsuzluk yaşamadım.
bu konuda çoğu kulaktan dolma bilgiler ortalıkta dolaşır durur.
ben koymadan Mobil yağları yetkili pazarlamacısı ile sanayide tesadüfen karşılaştım ve sordum.
Bor Power izin aldı rahatlıkla kullanabilirsin demişti.
birde servisler direk garanti dışı bırakıyormuş, opel dahil bir çok markanın servislerine gidin kendileri satıyorlar zaten bu ürünü.
motor yağına karışmış bu ürün ancak kimyasal analız sonucu tespit edilebilir, öyle çıplak gözle falan göremezsiniz.
diyelim 40.000 km. giden bor power koydunuz, bu ürünün büyük çoğunluğu motorun içerisinde yağın dolaştığı bütün metal kısımlara tutunarak mikron mertebesinde bilyeciklerden oluşan bir katman oluşturuyor.
ve bu katman nerede ise sürtünmeyi sıfıra yakın bir seviyeye indiriyor.
bu kullandığınız ürünün %60-70 kadarı yapıştığı yerlerde asılı kalıyor, kalan kısmı ise yağ ile dolaşarak görevini yapıyor.
ilk yağ değişiminde yağın içerisindeki kısım yağla beraber dışarı atılıyor. motorun içerisinde kalanlar ise 3-4 yağ değişimi sonrası azalıyor. yani her yağ değişimi ile %20 gibi bir oran diyelim yağ boşaltılırken yağla birlikte dışarı atılıyor.
40-50.000 km. sonra artık özelliğinin çok büyük bir kısmını yitirmiş oluyor.
şanzımana koyarsanız yağ şanzımanda kaldığı müddetçe özelliğini korur.
80.000 km. lik Motor Silk'in Bor Powerden daha kalişteli olduğu bir çok yerde söyleniyor.
motor Silk'i yeni motorlara koyabiliyorsunuz.
bor power 15-20.000 gibi km.lerden sonra koyulmasını tavsiye ediyor ama yinede en az 10.000 km. den sonra koymak daha iyidir bana göre.

bor koydum motoru kucağıma aldım diyenlerin çoğunun motoru zaten bitmiş adam mücize bekliyor. beyin ölümü gerçekleşmiş hastaya doktor ne yapsın.
tabi adam bir müddet sonra ölünce araba sahibi suçu bor power'e atıp kendini tatmin ediyor.
 
Son düzenleme:
Hiç tartışmaya gerek yok. Ben aracıma bor maddesi koydum. Ve aracın motoru elimde kaldı. Evet etkili bir madde olduğu kesin. Araç uzun süre yattı ise bordan uzak durun. Eğer aracınız yeni ise zaten gerek yok. Ama araç tek el ve sürekli siz kullandı iseniz yağına düzenli bakıldı ise o zaman bor kullanılmasında sakınca yok. Ama arabanın canına zamanında okundu ise ve bor koyarsanız motoru kucağınıza alırsınız ben aldım.
 
Bahadır bu tür ürünleri pazarlayanlar verdikleri ilanlarda olmadık değerleri ortaya atınca kullanıcılar da çok büyük beklentiler içinde oluyorlar. Bu tür konuları tartışmaktan inan ki bıktım. Bu tür ürünleri isteyen kullanır istemeyen kullanmaz, ben sadece şunu söylerim "bu tür ürünlerden bir mucize beklemeyin". Kısa kısa bir kaç şeyi hatırlatayım. Mesela LPG. Bu ülke kullanıcılarının neredeyse LPG'yi ucuz olduğu için tercih ediyorlar, hiç kimse LPG'yi temiz yakıt olduğu veya daha performanslı olduğu için kullanmıyor. Bana ülkemizde LPG'yi temiz yakıt olduğu için veya performansı iyi diye kullanan kaç kişi gösterebilirsin? Bor power konusunda dediğim gibi çok faydalı bir ürün olsaydı fabrikalar araçlarına bu ürünü koyarak aşırı ısınmadan kaynaklanan yağ kayıplarını minimal sevilere çekmeyi düşünmezlermiydi? Araçlarının daha az yakıt sarf etmesini hangi otomobil fabrikası istemez ki? Bir zamanlar yeni araçların motorlarına "blue print" denilen bir işlem yapılırdı. Bu işlem en basit bir ifade ile motor parçalarının daha hassas şekilde işlenmesidir, bu işlem sonucu araçlar performans olarak birkaç beygir daha kazanıyordu. Eski motorlar ile yeni motorlar arasında teknolojik olarak çok farklar vardır. Eski model araçlarda bor power özellikle hararet ve motor sesi açısından bir miktar fayda sağlar ama yeni model araçlarda çok faydasının olacağını sanmıyorum. Ben bu ürünü 50 sene evvelki teknoloji ile bir nevi kabaca üretilmiş aracımda kullanırsam motor sesi ve hararet bakımından oluşan iyileşmeyi görebilirim ama günümüzün üstün teknolojisi ile neredeyse sıfır hata ile üretilen bir motordaki minimal bir faydayı birçok kişi göremez. İşte o nedenle minimal bir fayda için değmez diyorum.
 
"bütün metal kısımlara tutunarak mikron mertebesinde bilyeciklerden oluşan bir katman oluşturuyor ve bu katman nerede ise sürtünmeyi sıfıra yakın bir seviyeye indiriyor. bu kullandığınız ürünün %60-70 kadarı yapıştığı yerlerde asılı kalıyor, kalan kısmı ise yağ ile dolaşarak görevini yapıyor."


Aklıma takıldı. Sürtünmeyi minimal seviyelere düşüren bu bilyecikler yapıştığı yerde asılı kalıyorsa nasıl oluyorda sürtünmeyi sıfıra yakın seviyelere indiriyor. Bilyeler serbest kaldığı zaman sürtünmeyi azaltmaz mı? Bir yere yapışarak asılı kalan bilyeler nasıl sürtünme yapabiliyor. Bu bilyelerin metallere yapışma özelliği varsa kapladıkları metallerin rahat çalışmasını engellemez mi?
 
kendim memnun kaldım diyor adam. ürünün sahte olduğundan şüpheleniyor demek ki...

bu kadar akışkan olmuyor bu tarz ürünler. bu resmen su!

güvenilir yerden almak lazım. ben daha geçen mobil yağ yüzünden motorumu kaybettim. muhtemelen sahte bir yağ vardı mobil kutusu içerisinde.
 
Geri
Üst