Bolu Dağı tüneli 23 Ocak'ta açılıyor

ToMbStOnE

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2016073cc.jpg

Bolu Valisi Ali Serindağ,Bolu Dağı'nda sona yaklaşıldığını ifade ederek,“Bolu Dağı Tüneli'nin 23 Ocak tarihinde İstanbul-Ankara yönü açılacak.İki tüpten birisi hizmete girecek.Diğer tüp daha sonra hizmete alınacak” dedi.
Serindağ,diğer tüple ilgili olarak,tüpte ve diğer yolun kalan bölümlerinde çalışmaların devam ettiğini ifade ederek,“Çalışmalar devam edecek.Diğer yol da ilkbaharın sonlarında veya yazın ilk aylarında hizmete girecek”diye konuştu.

iyi ya yapılsında.. o yol kenarındakı esnaflara yazık oldu.. ancak cogunada acımıyorum o esnaflarada cayı 1 mılyona ıcırıyorlar çorbamı mubarek bu.. yemeklerını hıc anlatmayım.. ancak guzel bı calısma oldu.. sonucta bızım paralarımızla yapıldı

süper bi uygulama senelerce insanlar boş yere öldüler Bolu dağında umarım kimse ölmez bundan sonra

yıllar sonra vay be insanın inanısı gelmiyor

Çoook gecikmişti zaten çook.Dünyada adamlar neler yapıyo biz daha Türkiyenin en önemli yollarından olan kısmı bile halledememiştik.İnşallah diğer kısımlarıda biran önce biter de millet rahat bi şekilde yoluna devam eder.

Hiç gitmedim bilmiyorum görmedim ama vatana millete hayırlı uğurlu olur inşallah ...:yahoo:

ABİ açılsın artık bi zahmet de acaba viyadükler ne oldu yeniden düzenleme mi yaptılar depremden sora yoksa ?

astrammm' Alıntı:
iyi ya yapılsında.. o yol kenarındakı esnaflara yazık oldu.. ancak cogunada acımıyorum o esnaflarada cayı 1 mılyona ıcırıyorlar çorbamı mubarek bu.. yemeklerını hıc anlatmayım.. ancak guzel bı calısma oldu.. sonucta bızım paralarımızla yapıldı
Adamların ekmek kapısı kapanacak gibi bir yandan da yeter okadar milleti söğüşledikleri diye düşünüyorum. Fakat tüneli gene acelesi olanlar kullanacaktır , millet dağ havası,çay molası için E-5 i kullanır..

kutluhan83' Alıntı:
ABİ açılsın artık bi zahmet de acaba viyadükler ne oldu yeniden düzenleme mi yaptılar depremden sora yoksa ?

Viyadüklerde depreme karşı enerji sönümleyicileri kullanıyor.Kullanılan bu sönümleyiciler sayesinde viyadükler en şiddetli depreme dayanıklı hale getirildi.ABD’de üretilen sarkaç tipli sönümleyicileri kullanmaya başlandı.Bu sönümleyicilerin bilyelerinin dış kısmında uzaya gönderilen araçlarda kullanılan ısıya dayanıklı malzemeler kullanılmış.

Bir depremde sönümleyicilerin bulunduğu noktada 1000 dereceye yakın ısı oluşuyor.Bunlar deprem anında her yöne 70 santim esniyor.Deprem sona erince normale dönüyor. Bunlar sayesinde bu yörede olabilecek en şiddetli depremde bile bu viyadükler yıkılmaz,servis dışı kalmaz.Sadece öngörüldüğü gibi tamir edilebilirküçük hasarlar görebilir.

şu eskişehir istanbul arasınıda bi halletseler artık yol mübarek köy yolu

Geri