Biz neden sampiyon yetistiremiyoruz????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaanka

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugun Moskova da benim 4 yasindaki ufaklik buz pateni derslerine basladi. Daha once bircok kez sahit oldugum goruntuleri tekrar gorunce moralim bozuldu. Dah neredeyse adam gibi yurumeyi beceremeyen cocuklar buzun ustunde kaymayi ogreniyorlar. Aileler desen, herkes siraya girmis, sabahin altisinda yedisinde kalkip is guc demeden cocuklarini getirip goturuyorlar. Devlet desen, her muhite icinde havuzu,buz pisti vs. olan spor tesisleri yapmis, ustelikte bedava. Biz niye bu kadar aciziz?!?!? Demiyorumki niye koylerde spor tesisleri yok ama Ankara, Istanbul, Izmir gibi buyuk sehirlerdeki spor salonlarinin toplami kactir acaba? Nie devlet bunlara yatirim yapmiyor? Niye halk bu kadar tepkisiz kaliyor?
Alin iste oplimpiyatlar geldi gecti. Ne oldu? Sagdan soldan arakladigimiz sporcularda olmasa neredeyse maldalya yuzu goremeyecektik. Madalyalar insallah la, masallahla kazanilmiyor. Cok ciddi altyapi, cok ciddi emek, yatirim istiyor. Ama o yatirim bir muddet sonra kendini kat kat finanse ediyor.
3 yani denizlerle cevrili, 5 ayi yaz yasayan bir ulkenin birak yuzmede madalya alamamasi, halkinin yarisindan fazlasinin yuzme bile bilmemesi ne aci ! Rahmetli Ataturk un kemikleri nasil sizliyordur kimbilir.... :( :cry:

my.php

Atletizme , jimnastiğe , yüzmeye ayıracak parası yok devletimizin. Ama futbol dedinmiydi iş değişir; iktiza ederse toros dağlarını traşlar, düzeltir, çöle çim eker futbol sahası yapar.. Çünkü devletimizde milletimiz gibi popüler kültüre önem veriyor. Pek bir eskiden güreşimiz vardı; filiz nurullahlar, yaşar doğu'lar popüler ettiler herkes güreşe sardırdı; akabinde naim süleymanoğlu firar etti, irtica etti; balkanlarda,olimpiyatlarda dünyaları kaldırdı, sonrasında her yere halter salonu açıldı.. Şimdilerde moda ise (Elvandan ve Süreyyadan dolayı) atletizm.. Çocukları toplayıp dağlarda bayırlarda kundurayla, terlikle koşturup duruyorlar..

Keşke cirit, çekiç, okçuluk, atıcılık , cimnastik gelişse..

kulplu beygirde ben çok iyiydim mesela ama nedense okulun futbol takımına almışlardı..

katılıyorum

herkişi hayatında bir kere şampiyon olmuştur :D

Geri