Biz Kazıkmı yedık yoksa?Renault,ford,vw....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pexmanq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pexmanq

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2 sene once opel astra aldıgımda iste gezmsıtm renaultu fordu falan hepsini..o zaman megane sedan baslangıc fiyati 39-40 falandı sımdı 28 mlyardan baslıyor...ford focus o zaman adam en dusuk fiyat en cetin pazarlkta 43 e biraktı smdı ıse 32 mlyr baslangıc fiyati..keza golf jetta leon bunlardada bole..

sormak istedgm o zamanlar cok mu pahalıydı arabalr yane kazıkmı yedık cok:)?yoksa aklıma daha baska bisi gelyo arabaların kalitelerindenmı calıyolar bunlar?siz ne dusunuyorsunu ozellkle megane fiyatları beni soka ugratti.sadece opeli tebrk ederm ole cok fazla ındrmler yapmadı...ben msla para olsa o zamn jetta yada golf falan alrdm ama cok pahalıydı sımdı %25 ucuzlama var..suphelendm yane:)

2008 modelleri olmasın.ellerindeki stokları eritmek için böyle indirimler yapıyorlar...

hasan hocamın dediği gibi olabilir eğer değilsede bazı aksamlardan azaltıyo olabilirler kendi kalitelerinden ödün vermeden bi takım eklentileri geri çeviriyor olabilirler.

arkadaşlar bu adamlar dünya çapında İŞ yapan uluslararası firmalar. BU firmalar kardan kesinlikle ödün vermezler. Farkındaysanız arabaların hepsinin fiyatları beraberce düşüyor. Bazısı az bazısı çok. Bunun 2 temel sebebi var:
1- otomobil piyasası çok durgun, dolayısıyla eskiden %30 karla satılan aracın fiyatını %10 karlı hale göre yeniden düzenliyorlar. Yani kardan zarar ediyorlar.
2- ekonomide PLC (Product Life Cycle) Ürün yaşam adımları diye birşey vardır. Bir ürün piyasaya ilk sunulduğunda fiyatı yüksekten başlar çünkü olabilecek en düşük satış rakamına göre hesaplanmış olan kalıp maliyetleri amortismanı hesaba katılır. Yani adamın derdi bu dönemde para kazanmaktan ziyade üretim bandının kurulum maliyetini çıkarmaktır. Bu maliyet bir kez çıkarıldıktan sonra, ürünün maliyeti olarak sadece hammadde ve işçilik kalır. Bu durumda satılan her aracın bedelinin nerdeyse 2/3 ü kardır. Tabii bu durum sadece 1 tek firmaya özgü değildir. Diğer firmalarda da aynı durum olduğu için, firmalar birbirlerinin müşterilerini çalmak için fiyat rekabeti içine girerler. Taaki ürünler hammadde ve işçilik maliyet değerlerine satılıncaya kadar. Bu noktaya ise ürünün yaşamının sona erdiği nokta denir ve ürün piyasadan çekilir.

opel benzinliyle dizelin fiyatını eşitledi bence buda bi kazık :)

opel benzinliyle dizelin fiyatını eşitledi bence buda bi kazık :)

2001 yılında Dizel araç Benzinliden %20 daha ucuzdu :D

Arz talep oranında dizel açık ara öne geçmiştiki mazot fiyatları benzne yaklaşınca bu fark eskiye dönmeye başladı..

hadi opel e dava acın....

2008 modelleri olmasın.ellerindeki stokları eritmek için böyle indirimler yapıyorlar...

o-nay-lıyorum :) opelde indirm yaptı onlar kadar gözle görülür bi indirimi yok ama yaptı örneğin astra cosmo fiyatı 42 küsürdü suan 37 ye düştü..

bu fiyat farkları, benzinve mazota yapılan zamların bizlere fayda olarak geri dönüşü olabilir bence.

2 sene once opel astra aldıgımda iste gezmsıtm renaultu fordu falan hepsini..o zaman megane sedan baslangıc fiyati 39-40 falandı sımdı 28 mlyardan baslıyor...ford focus o zaman adam en dusuk fiyat en cetin pazarlkta 43 e biraktı smdı ıse 32 mlyr baslangıc fiyati..keza golf jetta leon bunlardada bole..

sormak istedgm o zamanlar cok mu pahalıydı arabalr yane kazıkmı yedık cok:)?yoksa aklıma daha baska bisi gelyo arabaların kalitelerindenmı calıyolar bunlar?siz ne dusunuyorsunu ozellkle megane fiyatları beni soka ugratti.sadece opeli tebrk ederm ole cok fazla ındrmler yapmadı...ben msla para olsa o zamn jetta yada golf falan alrdm ama cok pahalıydı sımdı %25 ucuzlama var..suphelendm yane:)
Aynen katılıyorum sana,bende 2005te almıştım.Ozamanki fiyatlarıyla şimdiki arasında enazından 10.000ytl oynuyor,Opelde okadar değil 3-4.000ytl ucuzladı.2005te ford fiesta bile dizeli benim arabanın fiyatını 4hava yastığı+ABS+klima+mp3 eklenince geçiyordu bile.Özelikle diğerlerinin kaskodada değerleri çok düşüyor.

Geri