Bisikletle hacca gitmeye kalktı

Feyzullah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bisikletle hacca gitmeye kalktı
21 Kasım 2008 Cuma 13:15
O hacı olmayı aklına koymuştu. Yanına bir ekmek torbası alıp, bisikletle yola çıktı. 29 günde Kuveyt'e vardı. Sonrası mı?

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'den 6 Ekimde bisikletle yola çıkan hacı adayı, binlerce kilometre yol kat ettikten sonra, vizesi olmadığı için Kuveyt sınırından geri dönmek zorunda kaldı.

Türkmen asıllı Tacikistan vatandaşı Bağıbek Beğcikov hacı olmak umuduyla kutsal topraklara doğru bisikletiyle ve yanına aldığı ekmek torbasıyla bütün zorlukları göze alarak yola çıktı.

Emekli tarih öğretmeni Beğcikov, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Kuveyt üzerinden kutsal topraklara ulaşma hedefiyle her gün ortalama 100 km yol kat ederek 20 gün sonra Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a ulaştı.

Ülkesinde Suudi Arabistan büyükelçiliği bulunmadığı için Aşkabat'ta vize başvurusunda bulunan Beğcikov'un talebi, üçüncü bir ülkenin vata
1.20081121131629..jpg
ndaşı olduğu gerekçesiyle geri çevrildi. Yılmadan yoluna devam eden Beğcikov, Suudi Arabistan vizesi almak için Türkmenistan üzerinden İran'a geçti. Buradaki Suudi Büyükelçiliğinden de vize alamayan hacı adayı, yolculuğuun 29. gününde İran'ın Kuveyt sınırına ulaştı.

TAM YARI YOLDA UMUT BİTTİ

Ancak vizesi olmadığı için Kuveyt'e giremeyen Beğcikov, umutları suya düşünce geri dönmek zorunda kaldı. Hayal kırıklığına uğrayan Beğcikov, Türkmenistan vizesinin süresi sona erdiği için bu kez Afganistan üzerinden Tacikistan'a döndü.

Beğcikov, 40 gün süren zorlu yolculuğun ardından yakınlarına kavuştuktan sonra Tacikistan'ın Gorgandepe eyaletindeki köyünde kurban kesti ve akrabalarına yemek verdi.

allah kabul etsin emeklerini

helal olsun! insanın kalçaları nasır bağlar o selenin üstünde o kdr yoldan sonra :D
ama emeği yeter yaw gitmiş kadar olmuştur heralde :D

Helal olsun vala adama tebikler.

Abi işte paran olacak gidip bulacaksın bu amacayı alıp götüreceksin bizim dindar geçinip ellikere hacca ümreye gidenler kabe manzaralı rezidans alanlar bu amcaya yardımcı olsalar daha çok sevaba girmezlermiydi

helal olsun.bu adama saygı duyarım ben işte, oraya tur havasıyla gidenlere göre...

Benim naçizane nazarımda bu adam; 100kere uçakla hacca gitmiş kişiden çok daha "hacı" dır. Allah yolunda çektiği çile mübarek olsun amcamın..

amcamı tebrik ediyorum. inşallah tez zamanda emeline ulaşır.

way be biz burnumuzun dibindeki camiye cumaya giderken nazlanıoruz bide bu amcaya bak...

kuveyt 'in yaptığına ne denir bilmemki.
en iyisi onları Yüce Rab'bime havale ediyorum.

Geri