birşey olurmu?

burock2000

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Şub 2007
Mesajlar
1,521
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Acil vakası olan yada acil vakaya yardıma yetişmeye giden bir ambulans nasıl oluyor da çek kenara falan diye işini gücünü bırakıp laf dalaşına giriyor ? Sırf önünü açmak için siren çalıyor belli.
 

O.A.G

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Şub 2009
Mesajlar
1,966
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
sağa cekmek ülkemizde;''sende saga cekte yüreğin varsa gösteriyim sana dünyanın kaç buçak olduğunu srfsz''
anlamına gelmiş artık:)
 

gdonmez77

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
555
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Siteyi ziyaret et
Her suçlama için ispat veya delil gerekir. Yanlız geçiş üstünlüğüne haiz bir araç her zaman maça 1-0 önde başlar. O nedenle birbirinizden şikayetci olduğunuzda geçiş üstünlüğüne sahip olan araç göreve gittiğini/görevden döndüğünü ispatlarsa sizin ceza alacağının gün gibi ortada. Diğer taraftan geçiş üstünlüğüne haiz bir aracın arkasından giderek avantaj sağlamak durumu da etik olarak tartışılır. Işıklarda durmayan, kavşaklara geçiş üstünlüğünü kullanarak hızla giren bir aracı takip etmek de yürek ister ki sonuç ortada.

Dediğiniz doğruda, Fahri Trafik Müfettişleri tehlikeli araç kullanmak ya da kırmızı ışıkta geçmek gibi suçlardan ceza yazıyormuş, ve sadece onların şahitliği yeterli oluyormuş. Benim başıma hiç gelmedi ama gelenler var. ORtada F.T. Müfettişinin kendi şahitliğinden başka bi kanıt yokken ceza yenebiliyorsa sanırım ambulans şoförünün şahitliğinden yola çıkılarak ceza yazılabilir.
Çünkü burda amaç hak hukuk değil, ceza yazılsın devletin kasasına dolaylı vergi girsin :S
 

athlon2800

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Şub 2009
Mesajlar
386
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
64
Siteyi ziyaret et
hiç bişe olmaz ambulans şoförünün öyle bi yetkisi olamaz ;)

Sözlü şikayeti bile yeterli olur.

Sözü gelmişken Bende bi ambulansla olan maceramı anlatayım.
İşyerimle evim arasında 47km'lik yer yer mıcırlı, bol miktarda sert virajlı, 100 civarında dik rampa iniş çıkışlı, 2180m rakıma çıkıp tekrar inen, bir yanı uçurum bir yanı büyük kayalarla döşeli dağ, çok dar ve çukurlarla dolu yolum var.
Bu yolu hergün gidip geldiğimden en sert viraja en hızlı ben girerim. Nice 1.8T passatlar, 1.6 diesel focuslar... ağladı arkamdan. (komik oldu ama abartı değil)

Neyse mevzuya gelelim, almışım başımı gidiyorum, hızım yol şartlarında ne hızlı ne yavaş, arkamda çok geride bir ambulans farkettim ama çok sakin bir hızla geliyor ve ne tepe lambası ne siren...
Sonra dar yollar başladı, birden dikiz aynasında bi parlama oldu baktım ambulans arkama yapışmış tampon tampona ilerliyoruz. Yol verebileceğim yol değil, bi araba yola zor sığıyor, Adam geçmeye çalışıyor.
Bende bir olaya gidiyordur diye (yolu iyi bildiğimden klavuzluk yaparım düşüncesiyle) bastım gaza ben basıyorum bu basıyor, virajlarda arayı açıyorum düzlükde beni tekrar yakalıyor ama amacı beni geçmek, bende inat ettim dikiz aynasından bi ara baktım adam virajda nerdeyse uçacak. Baktım adam beni taciz etmeye çalışıyor tek derdi beni geçmek, bende bırakmadım.
En sonunda benim hanımda korkmaya başlayınca bıraktım ama zaten olay yerinede vardık. Ambulansa yol verdim bi hışımla geçti beni az ötedeki yaralının önünde yolun tamamını kapatacak şekilde durdu. Öyle bir sinirlendimki hanım bırakmadı. (Tabi insem kavga çıkarsam hasta yakınları beni linç edecek o da olmadı, şikayetçi olsa mahkemelerde süründürecek) Ambulans şoförünün yanında doktor yok sadece bir hemşire vardı. Ama amacı beni tahrik etmekdi. Bu nedenle hem ambulansı yola çapraz koyarak kapattı, hemde hastayı ambulansa geç taşıttı, yaralıyı koydular ama adam yine gitmedi, neyse ben sabır çekerek hiç tepki vermedim. Birbirimize Manalı bakışmalarla bitti olay...
Böylesi durumlarda sabırlı olmalı diye düşünüyorum.
Bizim Enişte çok sakin bir insandır bir sözü her zaman kulağıma küpedir. Ama o küpeyi bazen unutuyorum.
Diyorki trafikte mutlu olmak için 3 altın kural vardır.
1- Su gibi akmak (ani hızlanma!-ani yavaşlama!)
2- Tolerans (En sinirlendiğiniz anda bile karşınızdakine Tolerans göstermek hem sizi hem onları sakinleştirir.)
3- Hareketli herşeyi takip.
 
Üst