birde derlerki x20xev fazla yakar diye...

bacadir68

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aksaray-ankara arası yol yaptım verileri paylaşıyorum arkadaşlar.

yola çıkmadan önce depoya würth enjektör temizleyici ekledim ve yolun tamamını benzinle geldim öncelikle bunları belirteyim.

toplam yapılan yol 228 km
ortalama hız 89 km/s
ortalama tüketim 5,9 lt/100km
toplam yakıt tüketimi 13,1 lt

ortalama hız ortada 2 defa 150 km/s hıza kadar çıkıp bir leksus'a kafa tutmuşluğum var ancak o 2,2 lt turbo dizeldi :D genelde 100-110 km/s hızlarla gelmeye çalıştım.

x20xev ne fazla yakar ne de sorunlu bir motordur.

en iyi tamir bakımdır.

bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur.

yaw gardaşım senin şu vectran yüzünden vectramı sattığıma binlerce pişman oluyorum...:sopa:anlamıyorum 5.9 litre ne yaw...napıyosun arada sırada kontak kapatıp nede olsa düz yol diyip boştamı giyon napıyon...ben dizel passatla o değerleri görüyorum...ne anladık şimdi dizel arabaya biniyoruz diye geçiniyoruz adam 5,9 litre yakıyor...:D

abi keşke bi resim çekeydin şimdi bilmeyenler atlar imkansız diye :D

Dur kalkta biraz artar değer.Yoksa normal.Motorun durumu iyidir bakımları yapılmıştır temizdir kurumsuz motordur fazla yıpratılmamış zorlatılmamıştır ve metal yorgunluğu yoktur.Ben de 1.2 corsa D ile 100km yolu 70km hızla 3.1 litre benzin tüketerek katettim.Klima kapalıydı akşamüstü serinliğiydi yan cam çok az açıktı ve benzin olarak 95 oktan shell fuel save almıştım.Bir kaç kez 100e çıktım araç sollarken o kadar :) opele çok yakıyo diyorlar bi de bilip bilmeden.Hergün okula git gel 50 kilometre full şehir içi trafikte 13-15 lira yakıyor.Sert kullanımda 20 liralara kadar dayandı ama sakin kullanıyorum ben hem cebe faydası var hem mala hem de cana :)

Dur kalkta biraz artar değer.Yoksa normal.Motorun durumu iyidir bakımları yapılmıştır temizdir kurumsuz motordur fazla yıpratılmamış zorlatılmamıştır ve metal yorgunluğu yoktur.Ben de 1.2 corsa D ile 100km yolu 70km hızla 3.1 litre benzin tüketerek katettim.Klima kapalıydı akşamüstü serinliğiydi yan cam çok az açıktı ve benzin olarak 95 oktan shell fuel save almıştım.Bir kaç kez 100e çıktım araç sollarken o kadar :) opele çok yakıyo diyorlar bi de bilip bilmeden.Hergün okula git gel 50 kilometre full şehir içi trafikte 13-15 lira yakıyor.Sert kullanımda 20 liralara kadar dayandı ama sakin kullanıyorum ben hem cebe faydası var hem mala hem de cana :)

bahadırın arabası 215.000 de bu değerler 215.000 deki bir araç çin...:);)

Olsun taş gibi daha o motor.Ne opeller gördüm 600.000Km yol yapıp bir kez segman yapılan ve yakıt tüketimi enjektör değişimiyle tekrar normale dönen :) (94-Astra wagon-arkadaşımın babasına aitti şimdi arkadaşa devretti babası kıyamıyolar satmaya.çocukluk arkadaşımdır arabanın ilk halini hatırlarım şu an inanın halen taş gibi ve yakıt tüketimi piyasadaki 1.4 yeni araçlarla neredeyse aynı.

Kuzenimde 400.000de 94 vectra GT vardı satalı 1 ay oldu LPG de 30 kuruş yakıyor benzinde 50-55 kuruş falan yakıyordu.

Sizde sanırım passat var.Bir arkadaşımın babasında da passat var 1.8 2000model sanırım onlar 5 silindir oluyor 20 subablı çünkü 20V yazıyo motorda.O da mesela LPG de 30 kuruş falan yakıyor.
Alman araçları o kadar ağırlığa ve güçlü motora rağmen çok iyi yakıt tasarufuna sahip.teknolojileri hep 2 adım önde :)

allah kaza bela vermesin maasallah... (herkes maasallah desin)

maşşallahh tü tü tü tü bizde izmire giderken benim teyzeoglu kafayı yedi ben hep cruise da 1,6 vectra ile 90 km sabit hızla yol bilgisayarı 5.2lt gösterdi bizim kuzen kafayı yedi ben megane dizelle göremiyorum onu diye :)

normal bir değer 2.300 tl den lpg ile uzun yolda 160 kuruş yakıyor benim aracım 90-100 km cruise control kullanımı ile

Vectra 2008 crueze control 80 kilometre hızda 5.2 litredir evet kuzenimde de aynı değeri gösteriyor 120de 7.6 litreye çıkıyor.Sonra allah verdi demeden içiyor 11 litre gördüm 180de :) herkesin aracına maşallah bu opel insana arabayı da kendini de cebini de sevdiriyor valla :)

Geri