bir yardımm lütfenn:)

fluminense

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2003 model astra elegance sahibiyim..aracım geri vitese geçişte bana sorun çıkarıyor tatlı tatlı geçmiyor..Mandalı kaldırıp sert bi şekilde sola çekmek gerekiyor,çatttt diye sinir bozucu bi sesin ardından geçiyor vitese..bazen geçmiyor..aracı yeni aldım diğer vites geçişlerinde sorun yok ama geri vitese biraz kemikli geçiyor..araçtan başka hiçbi şikayetim yok,şanzımandan ses tıkırtı uğultu gelmiyor..
daha önce bu tür sorunla karsıulasan arkadaşlarımdan tavsiye bekliyorum.olmazsa servis araştırmaya başlıycam,bu konuda bi servis önerisi de alabiliriz sizlerden..saygılar.

önce 1 e tak sonra tekrar geriyi dene ben ole yapiyorum

Mandalda Bır Problem Olabılr Mı Tam Basılmama Gıbı ?

Opellerin Kronik sorunu zaten bu Carttt lama Eğer normalinden fazla carklıosa Debriyaj teline bi baktır derim ;)

debriyaja iki kere basıp çek ondan sonra vitese takmayı dene. bizim eski man ve reo ların vitese geçmesi için öyle yapıyolardı :D

vites kutusu yagına baktırın , yada gerı vıtes dişlerinden bir yıpranmada olabilir .. Bu konuyu anca servıs çözer gormeden yorum yapmak zor.

Corsalarda da öyle bi "sorun" var.. kitapçığında bile "3 saniye bekledikten sonra geri vitesi takın" diyor.. çok tuhaf.. yani gittin durdun ve vitesi taktın bir iki saniye içinde o zaman carrt diye güzel bi ses geliyor.. ondan hep biraz beklemek gerekiyor bizim arabalrda o sesi duymamak için..

mandalda sorun varmış..mandalı yukarı kadar asılsam da yeterınce kalkmıyomuş meğer.mandalı en alttan kavrayınca geçiyor vitese,huyu bymuş aletin..

Geri