Bir Trafik Cezasını İki Kez Ödedim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serdarm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serdarm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar yazın ikinci arabamız tipoyla yüksek sesten 55 Ytl lik ceza kesilmişti, ben de 15 gün içerisinde indirimli bi şekilde ödemek istedim ve maliyeye gittiğimde bilgisayarlarının bakımda olduğunu ve halkbankasına yatırmam gerektiğini söylediler ben de 41 lira olarak yatırdım.Dekont ve makbuz elimde.
2. perde burada başlıyor, bugün babam temiz kağıdı almak için gittiğinde aracın cezası olduğunu ve bunun yatırılması gerektiğini söylemişler ve 63 ytl olarak tahsil etmişler. yani bir cezayı iki kere ödedik.

Şimdi sizden yardım istiyorum ne yaparsam paramı geri alabilirim???

Herkese CEZASIZ sürüşler dilerim...

iki dekontu da trafikle ilgili vergi dairesine götür. aynı cezaya kesildiğini tespit ettiklerinde alacaklı olursun. geri ödeme yapmayabilirler belki. o zaman da gelecekte ödeyeceğin herhangi bir vergi ya da cezadan mahsup edilir.

Cevap için teşekkürler , yalnız ceza benim ikinci arabama tipoya kesilmiş, araba da satıldı satılacak, benim yapacağım herhangi bir işlemde geçerli olur mu acaba?

2 kere ödendigine dair makbuzlari ibraz edersen, geri ödeme yapıyorlar.Benzeri benim başıma geldi, ödenmiş ceza ( elimde dekont vardı) temiz kagıdı alırken karşımıza çıktı.tekrar ödedik daha sonra vergi dairesine başvurup ödedegimiz parayı geri aldık.Bize mükerrer ödenen ceza tutarı kadar aynı gün vadeli ziraat bankası çeki vermişlerdi ama bir kaç yıl geçti üzerinden, belki uygulamada değişiklik olabilir ama paranı geri alabilecegin kesin.

iadesi gerçekleşir mükerrer ödemede alacaklı sen oluyorsun çünkü

Makbuzların elindeyse sorun olmaz iade ederler

Cevaplar için teşekkür ederim , bir kaç gün içinde itiraz edeceğiz sonucu yazarım buraya.

Arkadaşım aynısı beni sattığim Tipo arabamda başima geldi elinde makbuz varsa problem çıkmaz ama dkontunu kaybetme !maliye senin vereceğim hesap numarasına yatırır. bende öyle oldu ...
kolay gelsin

Arkadaşım aynısı beni sattığim Tipo arabamda başima geldi elinde makbuz varsa problem çıkmaz ama dkontunu kaybetme !maliye senin vereceğim hesap numarasına yatırır. bende öyle oldu ...
kolay gelsin

Peki ilk ödediğiniz miktarı mı yatırdı yoksa ikincisini mi?

yüksek sesten mi

Geri