Bir sorum olacak !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abay_vip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abay_vip

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracimda dün tesadüf eseri fren ve gaza daha kontak kapaliyken ayni anda basip,sonra da kontaği bir kademe tum işiklar yanacak şekilde açtiğimda km yazan yerde ' ecu 119500 '' gibi bir ibare gördum ve sastim kaldim,aracimin kmsi 72000 de suan,bu nedir bilen var mi? Açiklarsaniz çok sevinirim.

yetlili servise danışmanızı tavsiye ederim

sifir mi almistiniz zamaninda?

bu şekilde araıza kodlarının okunduğunu biliyorum ama tam bilen bir kişi cevaplasa daha iyi olur

Arkadasım ekranda gordugun yazılar motorda bulunun yada elektronık mekanıgınden bulunan arıza kodlarıdır , gaz + fren e basıp ve km saatı sıfırlayıcına basılı tutarsan gene görürsün... aracı servıse goturerek (elektronık control unit) ecu nun hatalarının ne anlama geldıgını ogrenebılırsın ..

Kayıtlı bir arıza var demek, bu aracınızda kesinlikle arıza var anlamış taşımamaktadır, geçici bir sensör sorunu da olabilir ecu bunu hafızaya almıştır. Serviste arıza kodunu silerler. Bir de kontağı açtığınızda anahtar işareti abs ile beraber sönmeyebilir, bu da kayıtlı arıza olduğunu doğrular.

bılgılrınız ıcın tesekurler arkadaşlar,yenı bısey daha öğrendık,ben hayranım bu astraya ya.

Geri