BiR Motor Temizliğinin Güncesi (CarbonClean+Resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alper a
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Alper in arabasına yapılanlar...

1. Enjektörleri söktüm 1. kademe ve 2. kademe açma basınçlarının aşırı derecede (%20) düşmüş olduğunu gördüm..(bu 1.7 lerde hastalıktır)..Açma basınçlarını ayarlayıp Ultrasonic temizleme kazanında Enjektör iğnelerini temizledim..

2. Aracı Türkiye Distribitörü olduğumuz MotorVac Carbon Clean Cihazına bağlayıp bir yandan temizlerken diğer yandan manifold kurum temizleme sprayi ile manifoldun içerisinde o resimde gördüğünüz kurum tabakasını önce yumuşatıp sonra çözülmesini sağladım..Bu işlemden sonra EGR
borusunu kapalı bir sac conta kestirerek kurum oluşumunun önüne geçilmiştir..Buaraç birdaha kurum bağlamayacak..
dscn1692smallfs7.jpg

3. Map sensörü tamamen kurumla dolduğundan turbo basıncını beyine sağlıklı olarak iletemiyordu..Sensör balata sprayi ile temizlenerek eski formuna kavuşturuldu..Hava debimetresi de aynı temizleme işleminden nasibini aldı..

Ve işte sonuç.. Alper araba hiç olmadığı kadar iyi tepkiler veriyor gaz pedalına diyor..

Malesef ülkemizin yakıtları bu halde..Ve bu temizlik işlemleri motorunuzun ömrünü kısaltan kötü yakıtın bıraktığı kalıcı izlerin önüne geçmek için olmazsa olmaz..

Açıklamalar İçin Teşekkür Ederiz Mehmetcim,Ellerin Dert Görmesin ;):)

mekanik bakım çok önemli kaçılmaz çok iyi yapmışsın

Eyvallah Alper..İyi bak arabana..çarpma birdaha (:

Güle güle kullanman dileğiyle...

hayırlı olsun

hayırlı olsun cillop gibi olmuş,ustamında ellerine sağlık

Teşekür ederiz arkadaşlar.zaten sol çamurluğu bida vurursam oyun hamuru gibi kendim bozup yapacam :)

Heheh spray boya al..boyarsın sonra..

:D:D Olabilir iyi olur bi Kutu Alayım Beyaz Boya :D:D

Geri