Ben 16 senedir Rusyadayim. Universiteyi burda bitirdim, evlendim,falan filan.... Ticaretlede ugrastim, 7 yil Efes Pilsen de calistim, su an Rusyanin en buyuk 3 meyvasuyu fabrikalarindan birinde yonetici olarak calisiyorum... Yani Rusya'yi Turkiye den daha iyi biliyorum diyebilirim....
Birincisi Tr ye gelenlerin %90 i ortadirek. Bunu cok iyi biliyorum cunku esim hukuk okumadan once bir turizm firmasinda calisiyordu. Yani TR ye gelen Ruslar butun sene para biriktirip, kurusun heasbini yaparak gelen kisim. Tabikii istisnalar var iclerinde ama onlar ayri.... Zenginleri artik Avrupada bile degil, yok bilmemneadalarinda, yok Tibette falan filan , boyle enteresan yerlerde tatil yapiyorlar...
Bahsettigin doktorlara gelince dogrudur. Rusyanin en buyuk paradokslarindan biri bu.... Herkes en az 1 universite mezunu oldugundan( bu arada Rusyada universite okumak Tr den cok daha zor) ve hepsi kafali oldugundan, sadece kafali olmak, diploma sahibi olmak , doktor muhendis falan olmak para getirmiyor. Daha dogrusu resmi yoldan getirmiyor....O yuzden korkunc bir rusvet soz konusu. Bakiyorsun trafik polisine aylik maasi 500 dolar, diger yonden buz gibi havada agac gibi dikilen polisin cbine ayda en az 5000$ para giriyor.... Yani devlet dairesinde calisip, rusvette almayanin hali icler acisi....