BIODIESEL kullanan varmi??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

memoz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aranizda hic biodiesel kullanan varmi acaba (dizel araclar icin), ben kendi eski arabamda kullanmis idim. Motorun eskisine kiyasla daha iyi ve sessiz calistigni soyleyebilirim. Assagi yukari 80000 km biodiesel ile kullandim ve hic karisim yapmadan yani 100%. Aranizda kulallan varmi? Varsa artilari eksileri sizce nedir?????

Biodizel bitkisel ve hayvansal yağlardan yapılır. Tamamıyla doğal ve yüksek performanslı bir yakıttır.Biodizel mazottan daha yüksek performanslı, daha temiz, daha çevreci, daha ekonomik bir yakıttır. Biodizel mazot ile her oranda karışır ve hiçbir şekilde ayrışmaz.Biodizel motorun sarsıntısı keser, çekiş gücünü arttırır, duman ve kurumu %70 azaltır.
- Dizel için gerekli dağıtım ve depolama yöntem ve kuralları biodizelin depolanmasında da yeterlidir.
- Biodizelin alevlenme noktası, dizelden daha yüksektir (>110 °C). Bu özellik biodizelin kullanım, taşınım ve depolanmasında daha güvenli bir yakıt olmasını sağlar.
- Biodizel petrol dizeli ile her oranda tam olarak karıştırılarak kullanılabilmektedir. Bu özellik petrol kaynaklı dizelin kalitesini yükseltir.
- İstendiği takdirde yüzde yüz biodizel olarak kullanılmaktadır.
- Biodizel kullanımı ile %30’a varan yakıt tasarrufu sağlanır.

- Yanma sonucu oluşan çevreye zararlı gazların emisyon değerlerini düşürür.
- Dizel yakıtların düşürülmesi hedeflenen kükürt içeriği biodizelde sıfırdır.
- Yağlayıcı özelliği ile motor gücünü azaltan birikintileri çözer, motorun ömrünü uzatır.
- Biodizel, dizel yakıt kullanan motorlarda herhangi bir teknik değişiklik yapılmadan kullanılabilir.
- Biodizelin setan sayısı dizelin setan sayısından daha yüksek olduğu için motor daha az vuruntulu çalışmaktadır.

eurodizel ile normal dizel arasındaki fark kükürt oranları...
normal dizeldeki kükürt oranı daha yüksek olduğu için zaman içerisinde enjektörlerde tıkanma yada uçlarında erime falan yapıyormuş bu nedenle eurodizel kullanılması tavsiye edilen araçlarda normal yada biodizel kullanımı enjektörlere zarar verdiği için kabul edilmiyor.
yaksa bende kesin biyodizel kullanırım ama bizim dizeller nazik dizeller.modern dizel deniyor.enjektörlere ve motora en uygun dizel eurodizel.

sakın ha sakın çok sakat 2006 comboya koydum 2 haftaya kalmadı araba mefta servise gittim mazot pompası filan dediler onu kullanıcı hatası olduğu için yapmadılar yine her zamanki gibi iş bize kaldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri