bilkent universitesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gelicek Eylül'de, Bilkent'teki 5.senem olcak.. yani son sınıfa geçicem...

yukarda Gökhan abininde dediği gibi, araba-hatun-para olayları çok saçma...

bu geyikler 5-6 sene önce son buldu çnk, her tür insan var Bilkent'te..

sanırım bu sene yıllık ücret yeni girenler için 15 milyar olucak.. geçen sene öyleydi.. Eğitim düzeyini anlatmaya gerek yok, Türkiye'de 3 üniversite var, ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent Üniversitesi..

ingilizcenin ne düzeyde olduğu önemli ama, çnk COPE gibi bi illet var Bilkent'te.. ve bu sene Bilkent Üniversite'si Hazırlık Okulun'da çok ağırlaştırılmış bi eğitim olucak.. İngilizce öğretmenimizle daha 1 hafta önce konuştuk bu konuyu..

ev konusuda gelince, eğer Bilkent'te ev tutmak istiosan ve 1+1 istiyosan, en az 900ytl ve aidat vericeksin.. yani 1.100ytl fln ediyor..

ama biçok öğrencinin tercihi gibi Bahçeli - Çukurambar - Esat - Tunalı fln yerlerden istiyosan bu ücret 650 - 800 arasında değişir...

başka bi sorun varsa, buraya yaz.. her türlü yardım ederim..

parayla okuyacaksan ve ingilizcen ii deilse hiçç yazma(çalışacam diosan ayrı ) 2 sene hazırlık okuyup dissmiss olan 10 a yakın arkadasım war istanbul Bahcesehir yazarım yerinde olsam istanbul fahişe gibidir ve muamelesi cok iyidir. ayrılma istanbul dan
yazdıklarımıza dikkat edelim arkadaşlar

bakalım tercihlerim arasında kaçıncı sıraya yazacagımı bılemıyorum ama mutlaka bılkente de yer vericem. ıngılızceden falan korkum yok. benım korkum istanbuldan ve arkadaslarımdan dostlarımdan kopmak.

kesin olarak bı soru soramıyorum. cunku ankara ve bılkent hakkında bır bılgım yok.
gıdınce neyle ılgılenırım,
ne yaparım.
nasıl vakıt gecırırım.
yabancılık çekermiyim.
insan profili nedir. kimlerden oluşur.
kım ne yer , ne konuşur, kimle takılır, kimler revaçtadır.
nerde keyifli vakit geçirilir.
kız arkadasını alıp nerde oturur nerde takılırsın.
nerde nargile içer, nerde yemek yersin.
yurtların genel izlenim çok kotu. hastane odaları gıbı. gerçekte boylemi.
hangı yurt en ıyısı.
yurtta kaç kişi kalmak lehimize olur.

okul sonrası prestiji nedir ne değildir.

ben bu sorduklarına sırasıyla cvp veriyim...

gidince biçok şeyle ilgilenebilirsin, kendi içindeki klüpler, Bilkent Üni.lilere özel spor salonu, yani biçok şey var..

yabancılık, ilk gittiğinde tabi çekersin ama arkadaşlıklar sağlamdır, elbet kafana göre birilerini bulursun...

insan konusu ise, paralı insanda çok, orta düzey insanda çok.. ztn paralılar kendi aralarında bi gruptur ama ASLA şu fakirdir yada orta düzeydir biz onu ezelim gibi bişi olmaz...

genelde öğrenciler, Ankuva'ya giderler, orda biçok cafe var.. yada okulun içinde bi sürü yer var, oralarda da vakit geçirebilirsin..

kız arkadaş konusunda ise, yine yukarda yazdıklarım geçerlidir...

nargile içinse, Bilkent 2'de, Marakesh, MSN, Lemon ve adını hatırlayamadığım nargileciler ve oturup takılacağın yerler var..

yurtlar çeşit çeşit, bazılarında 2 kişi kalıosun ve tabi ona göre fiyat yükseliyo, ama mükemmel yani.. hergün odan temizlenir, kirlilerin yıkanır.. başka yurtlar da vardır, türüne göre içeriside değişir ama bugüne kdr kimseden, "bu yurt hastane odası gibi" tarzında bi cümle duymadım..

en önemli konu, mezun olduktan sonra BİLKENT ÜNİVERSİTESİ'nden mezunum dersen, biçok kapı açılır.. çnk mezunlar birbirlerini tutarlar, en basitinden, Ankara Hilton ve Ankara Sheraton'da stajlarımı yaptım.. her 2 otelde de, üst düzey makamlarda hep Bilkent'liler vardır..

okulumuza genelde haftada 2-3 kez Bilkent Üni.den mezun ve şuanda işlerinde çok başarılı olan kişiler konuşmacı olarak gelir, ben her tür insanla tanıştım.. Starbucks Operasyon Müdürü, Swiss Otel Türkiye Genel Müdürü vs vs vs..

yardımcı olabildiysem, ne mutlu bna...

cok teşekkur ederım verdıgın bılgıler ısıgında bılkentın tercıh sıralamasındakı yerını farklı tayın edıcem. umarım bende bılkentlı olurum. o zaman bırlıkte takılırız :)

gel tabi, Bilkent'in ortamı çok farklıdır...

önceki bikaç mesajda, Başkent Üni. fln lafı okudum, sakın diyim...

abim Başkent'te okuyo, Bilkent'e her nekdr zor deseler bile ben abimden önce mezun olucam.. Başkent'in eğitimi çok kötü, aktiviteler, öğrenciler, kampüs bakımından bile Başkent'le Bilkent aynı kulvarda olamaz..

şöle bi örnek veriyim, Bilkent'in her sene öğrencileri için stres atmak amacıyla festival tarzı 3günlük eğlence programı olur.. adı MAY-FEST..

Mayfest'lerde bile, Bilkent harici birçok başka üniversitelerden öğrenci olur, çnk Bilkent'in Mayfest'i, Ankara'yı sallar...

butun okullarda may fest yokmu? en azından bızım burdakı butun unılerde var. gayet eglencelı hepsı :)

dediğin gibi her üniversitede var, ama bnmde dediğim gibi Bilkent'inki çok farklı olur.. En azından, Ankara'daki diğer üniversitelere nazaran çok farklı...

herseyın hayırlısı dıyorum..

Herseyden önce üniversite okuyumda hangi bölüm olursa olsun diye bir dusuncen varsa sakın rastgele bir bölüme girme kesinlikle senin istediğin yapabileceğin bir bölüm olsun ders içeriklerini araştır bilkent hakkında bilgim yok ama kıbrıs ve kıbrıstakı universiteler hakkında bilgi almak isteyen olursa buralardayım hayırlısı olsun.

Geri