bilkent universitesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadasım sen yanlış anladın. ben aynı egıtıme 10 bın ytl fazla vermeyı akıl karı bulmuyorum.

kardeşim orada okuyor ,asistan ve master yapan arkadaşlarım mevcut. ilişkilerim fazla. hatta belki ben bile geçebilirim eserse tabi burslu olarak. kesin ve net olarak ne soruyorsun başlıklar halinde yaz başlıklar halinde cevap vereyim.

burslu kazandıysan cillop gibi, lokum gibi, fıstık gibi okuldur! ha yok parasıyla diosan istanbulda sürüsüne bereket bisürü özel üniversite var. Rahatını bozma istanbuldaki eğer burslu değilsen. Ben yeditepe üninin kampüsünü gördüm, harbi çok güzel.

kesin olarak bı soru soramıyorum. cunku ankara ve bılkent hakkında bır bılgım yok.
gıdınce neyle ılgılenırım,
ne yaparım.
nasıl vakıt gecırırım.
yabancılık çekermiyim.
insan profili nedir. kimlerden oluşur.
kım ne yer , ne konuşur, kimle takılır, kimler revaçtadır.
nerde keyifli vakit geçirilir.
kız arkadasını alıp nerde oturur nerde takılırsın.
nerde nargile içer, nerde yemek yersin.
yurtların genel izlenim çok kotu. hastane odaları gıbı. gerçekte boylemi.
hangı yurt en ıyısı.
yurtta kaç kişi kalmak lehimize olur.
okul sonrası prestiji nedir ne değildir.

burslu kazandıysan cillop gibi, lokum gibi, fıstık gibi okuldur! ha yok parasıyla diosan istanbulda sürüsüne bereket bisürü özel üniversite var. Rahatını bozma istanbuldaki eğer burslu değilsen. Ben yeditepe üninin kampüsünü gördüm, harbi çok güzel.

yeditepe bana çok yakın ama oranın girişi var çıkışı yok diyor herkes. dalan orayı ticarethane yapmış. 5 seneden once bitiren yok lisans egıtımını.

kesin olarak bı soru soramıyorum. cunku ankara ve bılkent hakkında bır bılgım yok.
gıdınce neyle ılgılenırım,
-istanbulda ne ile ilgileniyorsun şu an
ne yaparım.
nasıl vakıt gecırırım.
-ya burası dağ değil ankara.. bi denizi yok işte herşey var
yabancılık çekermiyim.
-hiç sanmıyorum ama senin sosyal becerini ben bilemem
insan profili nedir. kimlerden oluşur.
-zenci çok az.. genelde beyaz var.. 2 ayakları ve 2 elleri oluyor genelde
kım ne yer , ne konuşur, kimle takılır, kimler revaçtadır.
-genelde yemek yiyoruz biz marstan ne gelirse işte
nerde keyifli vakit geçirilir.
-sana keyifli gelen heryerde vakit gecirebilirsin. kütüphane olur kız arkadaşının odası olur.
kız arkadasını alıp nerde oturur nerde takılırsın.
-onu ben söylemiyim kendin bulursun ama zorluk cekmezsin yer cok sen hele bir kazan
nerde nargile içer, nerde yemek yersin.
-cok spesifik bir soru adres vermeyeyim ama yer cok .. bak ankaraya geliyorsun zombi krallığına değil..
yurtların genel izlenim çok kotu. hastane odaları gıbı. gerçekte boylemi.
-yoo yurtlar guzel gayet
hangı yurt en ıyısı.
yurtta kaç kişi kalmak lehimize olur.
-hangi yurda duşecegine baglı ama zaten istege baglı 4 yada 2 .bence 2 kal rahat et
okul sonrası prestiji nedir ne değildir.
-o tamamen sana baglı.. ama cope u geç bence once :D

arkadaşım bilkent işletme 2001 mezunuyum. Ortam, hatun, burslu, araba, lüks, v.b. geyiği yapmaya gerek yok. Bilkent'in adam akıllı okunacak bi mühendislikleri vardır bir de işletme fakültesi. Onun dışındakileri pek bilmiyorum. Benim şahsi gözlemim başında Turizm geçen 2-4 yıllık farketmez hiç bir bölümü tercih etme. Bİlkent'in turizm ........ diye okunan bölümlerinde genel olarak gece hayatı ağırlıklı bi yaşantı vardır. o yüzden özellikle turizmden uzak dur derim. HA birde dil bölümleri gece hayatında önde gider. (en azından ben okurken öyleydi)
Elektronik mühendisliğine falan girebilirsen Türkiye'nin en iyi eğitimini ve referansını alırsın, zırt diyede iş bulursun. Bütün bölümlerinde Almanya dahil master ya da doktora başvurusu için denkliği kabuledilen bir üniversitedir Bilkent. (Ben Almanya da master a gittim, Ege den falan gelen arkadaşlar lisans 3. sınıftan aldıkları derslerin sınavlarına bi daha girdiler, 2 sene ekstra okudular, beni direk almanyada bir üniversite bitirmişim gibi master a kabul ettiler.)
COPE sınavına gelince (asıl adı budur KOP değil!) çalışırsan geçersin. Ben 1 yıl hazırlık okudum, ama anadilim gibi bir ingilizce seviyesine getirdiler beni. COPE sınavını geçmek o kadar sorun olmadı hazırlıktan sonra. (devlet lisesinden mezunum, burslu değildim)

Bence Bilkent en iyi seçim olur, doğramacı amcanın parası çok olduğundan ucuza okutuyor. Eğitim kalitesi Sabancı ya falan 5 çeker. Bilkent te laptop hediye etmezler ama mezun olunca 2 tane laptop un olur. Okurken de laptop alamasan bile herkese açık bilgisayar laboratuvarları var ordan yararlanabilirsin.
Daha başka sorun olursa direk beni cepten arayıp sorabilirsin 0 532 447 7079. Yapacağın seçim baya önemli bir seçim, iyi düşün doğru karar ver.

sağol abi hayırlısıyla doğru bır seçım yapmaya calısıyorum. umarım bır hata yapmam. chatin abi sağol sende çok yardımcı oldun :) ama ciddi bu şuphelerim var. yeni bir ortam heleki 5 seneni geçireceğin yer. tatıl koyu değıl ki sıkıldım donuyorum diyesin. korkum bundan oturu. yardımı ve yorumunu katana sevgiler..

sağol abi hayırlısıyla doğru bır seçım yapmaya calısıyorum. umarım bır hata yapmam. chatin abi sağol sende çok yardımcı oldun :) ama ciddi bu şuphelerim var. yeni bir ortam heleki 5 seneni geçireceğin yer. tatıl koyu değıl ki sıkıldım donuyorum diyesin. korkum bundan oturu. yardımı ve yorumunu katana sevgiler..

bak senin oraya gidiş amacın ne ve hangi bolumu yazmayı duşunuyorsun sen ondah bahset.. ortammış şuymuş buymuşa geleceksen istanbuldan daha guzel ortam yok. ona gore. ha burda iyi egitim var o ayrı.

hacettepe odtu gazi bunlardan birine tutmuyor mu puanlar

Burslu kazandıysan çok çok iidir ama bastırırım parasını okurum diyosan değmez
Hzırlığı iyidir ama hazırlığı okuyup bırakan çok var
parayla okuyacaksan ve ingilizcen ii deilse hiçç yazma(çalışacam diosan ayrı ) 2 sene hazırlık okuyup dissmiss olan 10 a yakın arkadasım war istanbul Bahcesehir yazarım yerinde olsam istanbul fahişe gibidir ve muamelesi cok iyidir. ayrılma istanbul dan

Son düzenleme:
Geri