bilgi için yakıt degerleri vectra

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan webbee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tekirdağda otogaz 1.760 ytl Ne kadar ucuz Ankarada

yardım

bende VOLTRAN lpg sistemi kullanıyorum, ortalama km'de 18 kuruş yakıyor. benim sorunum motor rolantide sersem çalışıyor, titreme had safhada ne tavsiye edersiniz.

gercekten ıyı bır deger yakalamıssın. buralarda LPG fiyatı 1730, ve gecenlerde bır denemem oldu 155 YKR/km yaktım 90 nın altına nadır ınmısımdır 120 nınde ustune cıkmadım. cok yakın arkadasımda 99 GLS var onun yakarı surus tarzındanmıdır nedır 190-200 Ykr cıvarında gezıyor.

arkadasım bu fıyat ankara ıcındır
adreslerıde verebılırım ısıne yararsa....... daha dun gene aldım hatta havaalanı yolunda 1550 ytl

harun abi opet neden pahalı satıyor ya:S

geçen gün 40 ytl ye 23.5 litre verdiler :confused:

ya ben neden hesaplayamıyorum bu değerleri depoyu fulleyemediğim için hiç ne yaktını hesaplayamadım başka türlü hesaplanmıyomu bu?

ya ben neden hesaplayamıyorum bu değerleri depoyu fulleyemediğim için hiç ne yaktını hesaplayamadım başka türlü hesaplanmıyomu bu?

Selamlar;

Depoyu tam dolduramayanlar için bir yöntem var ama hem çok hassas değil hem de sakıncaları var.

Şöyle ki, LPG nizi iyice bitirin araç artık LPgde çalışamasın benzine atmaya başlasın, ardından 20YTL tutarında LPG doldurun ve km sayacını sıfırlayın. Tekrar benzine atıp LPgde çalışamaz hale gelene kadar kullanın.

Sakıncaları, LPG basıncı düşüp benzine atmaya başladığı zamanlar hava sıcaklığı , motor sıcaklığı, yük durumu vs. vs. den etkilenecektir ve çok net bir sonuç elde edilemeyebilir. Defalarca tekrarlanarak emin olunur. Arabayı iyi tanıyorsanız iki denemede anlayabilirsiniz!

Sıralı LPG takılı aracın benzin ECUsu (Elektronik Kontrol Ünitesi) LPG bitmesine yakın düşük basınçta çalışmaktan dolayı ayarlarını değiştirip sorunlar yaşamanıza sebep olabilir. Bu düşük bir ihtimal ancak yine de tüm LPg kullanıcılarına normal şartlar altında LPG tanklarını bitmeden doldurmalarını öneririm.

Saygılar...

arkadaşlar 1.6 vectra 1997 için söylüyorum şehir içi şehirler arası karışık 140 ila 160 arası lpg de. fiyat 1650.

benzinle lpg yok
kış ayların da şehir içi 9,5-10 lt
yaz ayları şehir içi 8.5-9 lt

Son düzenleme:
harun abi opet neden pahalı satıyor ya:S

geçen gün 40 ytl ye 23.5 litre verdiler :confused:
tezcan tum lpg ler aynı rafınerıden gelıyor farkı yok aslında
opet ömalesef pahalı bır numarasıda yok ustelık ben fahrı mufettısıyım opetın denetlemeyee gıtıtgımda alırım bazen araba kasılıyor hıssedıyorum
bırde ızmıt rafınerı dokme gaz var o sakat ıste
bu gazları cogunlugu atas rafınerısınden gelıyor
kırıkkalede daha ucuz sanırım 1500 de altında satıyolar

Şehiriçi 11-11,5 litre yaklaşık 180-185 Ykr atası yapıyor.
İstanbul'un şehiriçi ile karşılaştırmamak lazım tabi. Orada daha çok yakar muhtemelen.

Geri