Bilgi Ekranında Toz Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TeQuiLaS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TeQuiLaS

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba, her problemde böyle başlık açmayı doğru bulmuyorum ama defalarca aramama rağmen böyle bir problemle ilgili bir konu hiç bir sitede bulamadım.

Benim aracın sorunu, yol bilgisayarına ait bilgi ekranının içinde irili ufaklı toz barındırması.. Araç içini temiz tutmama rağmen o partiküller nasıl oluyor da orada kümeleniyor anlamış değilim. Pimpirikli insanın başına mı gelir hep böyle şeyler? Gözüm sürekli oraya takılıyor ve canım sıkılıyor..

Bugün aracıma cam çıtası montajı yaptırırken adamlara sordum bunun nasıl bir çözümü vardır temizletmek mümkün müdür diye.. Onlar da aracın garantisi varsa değiştirin gitsin dediler.. Ben de bunun mümkün olabileceğini zannetmiyorum dedim.

Sizce mümkün mü? Opel servisleri bilgi ekranında toz var diye komple garantiden değiştirir mi sizce?

Ynt: Bilgi Ekranında Toz Problemi

Hic sanmiyorum degisecegini yanliz temizlerler.

temizlerlerse dua edin... kaldı ki değişimmmm kızgınkırbac

Kullanıcı hatası der geçerler..

Aynı sorundan bende şikayetçiyim bir şekilde giriyor benim araçta hız ve devir göstergesinde bile içerden toz var tamamen izolasyon yetersizliği ile ilgili bir durum zaten o bilgi ve gösterge ekranına dokununca oynadığını sende göreceksin paket lastiği kadar bir conta koymayı çok bulmuş alman dahiler. Opel servisleri sağolsunlar her şeye yok bunda birşey sorun olmaz diyecekleri için bence sorupta canını dahada çok sıkma tozla benim gibi yaşamaya çalış.

Konuyu açalı uzun zaman oldu. Gelişmeler hakkında bilgi vermek istedim.

Aracımı 1. yıllık bakımı için yetkili servise bıraktığımda şikayetimi ilettim. Aracın bakımı devam ederken telefonla göstergelerin sökülüp temizlenmesi ve geri takılmasının fazla zaman alacağını bu iş için başka bir zaman randevu almamı söylediler. Kendilerine bu gibi bir şikayet geldi mi ve bu şekilde bir işlem yaptınız mı diye sorduğumda hayır cevabı aldım. Gösterge panelinin demonte edilmesi ve montajı sırasında malzemenin esnemesi, tırnakların kırılması, sonrasında tıkırtı gelmesi gibi konuların olup olmayacağını sorduğumda tam emin olamadılar. Neyse aracı teslim alırken yapılacak işlemin basit olduğunu kolayca halledeceklerini söylediler. Çelişkili beyanatları nedeniyle aracı oraya teslim etmemeye karar verdim.

Gelelim sonraki sürece, bilgi ekranı ve göstergelerdeki toz miktarı arttı ve artık iyiden iyiye can sıkıcı olmaya başladı. Aracımdan iyice soğudum.
Aracı geçen hafta bir başka bayiye götürdüm, onlar da şaşırdı ama incelediklerinde hak verdiler. Servisteki ustaya basınçlı hava tutarak tozları uzaklaştırmasını söylediler, ama tahmin ettiğim gibi netice vermedi. Servis danışmanı arkadaş benim bu konuyu kafaya taktığımı anlayınca fabrikaya konuyu yazalım, belki gösterge panelinin değişimine onay verirler dedi. Hiç umudum olmamasına rağmen tamam dedik. 3 gün önce beni arayıp Opel'in bu problem için parça değişimine olumsuz cevap verdiğini iletti. Ben de parça değişimi değil sağlıklı bir şekilde söküp temizleyin yeter dedim. Kendisi Bölge Müdürleri ile tekrar görüşüp bana döneceğini söyledi ve az önce dönüş yaptı ve; aracın kullanımını engelleyici bir problem olmadığı için garanti kapsamına girmeyen bir durum olduğunu bildirdiklerini söyledi.

Yani bana diyorlar ki böyle tozlu tozlu gezeceksin. Allah bunları bildiği gibi yapsın böyle rezil bir servis ve garanti anlayışı olamaz.

forumumuzdan hasanacar kendisi gösterge panelini sonuna kadar sökebiliyorsa servis ustaları pek tabiki bunu yapabilir.uğraşmamak için oyalamışlar servisin gazabına uğramışsınız.

Göstergeyi söküp temizlemeyi bırakın, aracın bakımlarını bile düzgün şekilde yapmaktan acizler. Ben Ankara'da 2 yetkili serviste düzgün rot ayarı yaptıramadım. 3 gün boyunca daha 500 km'deki aracımla beni rezil ettiler. Belirgin şekilde sağa çeken aracıma bu normal yollar sağa eğimli diye dalga geçer gibi mazeret sundular. Sanayide 10 dakikada 20 liraya yaptırdım.

Hava tutsak göstergelere toz çıkar mı acaba. Daha çok mu tozlanır.

sallierim link' Alıntı:
forumumuzdan hasanacar kendisi gösterge panelini sonuna kadar sökebiliyorsa servis ustaları pek tabiki bunu yapabilir. ...

Hasan abinin yaptıklarının yarısını yapabilecek beceriye sahip olan ustalar serviste çalışmıyorlar, gidip kendi işlerini kuruyorlar.  Yetkili serviste, göstergeyi söküp mevcut aydınlatmaya kırmızı aydınlatma ekleyerek direksiyonun üzerindeki tuşa bağlayacak nitelikte bir usta var mıdır acaba? Hadi becerebiliyor diyelim, bu işi  zahmet buyurup yapacak usta var mıdır?

Net söylüyorum birçok yetkili serviste o göstergeyi sökemeyecek ustalar var. Bir o kadarında da sökebilse  de uğraşmayacak ustalar var. Arkadaşımız bu iki türden birine denk gelmiş hepsi bu :)

Tabii bu durum sadece OPEL'de yok, Ford ve VW yetkili servislerinden sanayiye ustalar tarafından araç getirildiğine şahit oldum. Hey gidi yetkili servis hey...

Geri