Bıktım yüksek güçlü farlardan, uzun gibi kısa farlardan.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wikican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merceksiz xenon kullananlar bu kesilme çizgisini görebiliyorlarmı?

merceksiz hali.

howto_12.jpg

Sonradan takılmış mercek.

howto_13.jpg

evet haklısın mercekli kadar düzgün bi çizgiye sahip olmaz ama far ayarı düşük ise sanırım göz de almaz her merceksiz xenonlu araçmı gözünüzü alıyo yoksa bazılarımı bazı cahiller xenon takarken ampulun önündeki şapkayı da iptal ediyolar çünki

daha geçen hafta tüv den geçtim kısa farlar düşük hafif kusur
uzun farlar düşük hafif kusur

yazıyo elimdeki kagıtta

far ayarı eskiden ağır kusurdu. şimdi hafif kusura çevirdiler.

bitane merceksiz xenonu olan mersedes söylermisin ben çıkaramadımda

Söylerim tabi. S ve E serilerinin 99-00 modellerinde merceksiz parabolik fara D2r xenon ampul kullanırlar.

evet haklısın mercekli kadar düzgün bi çizgiye sahip olmaz ama far ayarı düşük ise sanırım göz de almaz her merceksiz xenonlu araçmı gözünüzü alıyo yoksa bazılarımı bazı cahiller xenon takarken ampulun önündeki şapkayı da iptal ediyolar çünki

daha geçen hafta tüv den geçtim kısa farlar düşük hafif kusur
uzun farlar düşük hafif kusur

yazıyo elimdeki kagıtta

bende daha bu ay geçtim, sadece el freni ile ilgili hafif bir kusur yazıyor.

yok abi tamamen çekimle alakalı.telefonla arkadaş değişik bir modda çekti.Normalde fotodaki kadar mavi ve göz alıcı değil.:) 8000 K.

Düzgün çekimini ekler buraya koyarım.

hımm ok öleyse ;)

valla mercekli xenon var sislerde normal sarı lambalardan hiç bi sorunum yok ama şikayetçiyim yol gözükmüyo uzunlarım bile berbat acaba farlardanmı yoksa ampüllerdenmi kimseyi rahatsız etmeyelim die merceli xenon kullanıyoruz oda aydınlatmıyo :S

bende pahalılıktan bıktım.

valla mercekli xenon var sislerde normal sarı lambalardan hiç bi sorunum yok ama şikayetçiyim yol gözükmüyo uzunlarım bile berbat acaba farlardanmı yoksa ampüllerdenmi kimseyi rahatsız etmeyelim die merceli xenon kullanıyoruz oda aydınlatmıyo :S
ayarsız ondan kardeşim göstermezmı benımkı projektor ve kımseden sellokter yemıyorum bu anlamıda kımsenın gözune almıyor ayarladıktan sonra :D

far ayarı eskiden ağır kusurdu. şimdi hafif kusura çevirdiler.
Ülke olarak işimize gelmeyen kuralları ufak ufak kontrol listesinden çıkartmaya başladık bile :(. Böyle giderse yakında TÜV'ün kontrol listesi kuşa dönüp eski laçkalık tekrar başlar. Ondan sonra yeniden avrupada kurallar şöyle sıkı, insan hayatı şöyle değerli diye buradan gıptayla bakakalırız, bizde apaçilik baş tacı, mal benim kimse karışamaz ilkesi hakim, denetim yok kontrol yok. Yakında insan hayatının değeri sıfır diye buralarda tekrar geyik yapmaya başlarız. Kendi düşen ağlamazmış. İnşallah bu apaçiler bizlerden birinin canını yakmaz. Ben bunlar için sadece şunu dilerim; onların veya sevdiklerinin canı trafikte illaki yanacaksa, yakanlar kendi gibi apaçi olsun ki sorumsuzluklarının bedelinin ne olduğunu daha iyi anlayabilsinler.

Ülke olarak işimize gelmeyen kuralları ufak ufak kontrol listesinden çıkartmaya başladık bile :(. Böyle giderse yakında TÜV'ün kontrol listesi kuşa dönüp eski laçkalık tekrar başlar. Ondan sonra yeniden avrupada kurallar şöyle sıkı, insan hayatı şöyle değerli diye buradan gıptayla bakakalırız, bizde apaçilik baş tacı, mal benim kimse karışamaz ilkesi hakim, denetim yok kontrol yok. Yakında insan hayatının değeri sıfır diye buralarda tekrar geyik yapmaya başlarız. Kendi düşen ağlamazmış. İnşallah bu apaçiler bizlerden birinin canını yakmaz. Ben bunlar için sadece şunu dilerim; onların veya sevdiklerinin canı trafikte illaki yanacaksa, yakanlar kendi gibi apaçi olsun ki sorumsuzluklarının bedelinin ne olduğunu daha iyi anlayabilsinler.

alt yapının olmadığı yere sen en kazık disiplini sokarsan abi o iş olmaz zaten o yüzden tuv turk tüzüğü baştan aşağıya yenilenip alt yapı oluştuktan sonra avrupa standardına oturtulmalı o yüzden ben eski duruma laçkalık diye bakamıycam. ne zamanki Türkiyedeki yol şartları araba standartları araçların eskilik yenilik durumları kullanım sekilleri bakım periyotları halkı eğitme ve bilinçlendirme alt yapıları ve belli başlı yasaların alt yapıları düzenlenirse o zaman elini değil ayağını öperim tüv türk ün yoksa gerisi yalan.

Geri