bijon kırıldı .. :/

kırılan bijon nasıl çıkarılır

• tornacı

Oy: 5 71.4%
  • elim yatkındır aslında bu işlere

Oy: 2 28.6%

• Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .

trakopel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Geçen Sağ Ön tekerin koruğünü değiştireyim dedim ve her zamnki ustama giitim..

tekeri sökerken 3 bijon sokuldu 1 kırıldı içinde kaldı ve dışarda hiç pay kalmayacak şekilde. bu kırılan bijon nasıl çıkara bilirim tornacı en son gideceğim kişi ve elim biraz yatkındır bu işlere...:confused:

Geçen Sağ Ön tekerin koruğünü değiştireyim dedim ve her zamnki ustama giitim..

tekeri sökerken 3 bijon sokuldu 1 kırıldı içinde kaldı ve dışarda hiç pay kalmayacak şekilde. bu kırılan bijon nasıl çıkara bilirim tornacı en son gideceğim kişi ve elim biraz yatkındır bu işlere...:confused:
benim fikrim tornaciya gitmen ben pek birsey tutacagini sanmiyorum belki 50 lira gibi birsey sana cikartsin onu belki sen ugrasirken ic yataga zarar verebilirsin hic kullanilmaz hale gelebilir komple o kismi degistirmek zorunda kalabilirsin, yada yapabilirsen matkapla belli bir derece delik acip daha sonrasinda gerekli alet edavatla ki bunlari satin almak zorunda kalabilirsin (pafta klavuz) senin acma yönüne dogru ic kisma sikma vida yatagi acman lazim icine yerlestirecegin ters yönlü vidayi sikmaya calisirken dis kisimda kalan senin kirik kisimli vidayi acmaya calisiyor olacaksin yani zahmetli biraz, tornaci daha mantikli bence isleri bu cünkü püf noktalarini daha iyi biliyorlardir

Saplama olsa yani bijon somun şeklinde olsa çıkartırsın ama civata bijonu çıkarman çok zor, en iyisi tornacıya gitmen!

Bence de işinin ehli kişilere emanet et aracı.
Geçmiş olsun.

yapılacak işlem göbek sökülecek yüzeyi taş zımpara ile zımparanıp ortasından matkap ile delip ters vida takarak ısıtıp çıkarmak olacak,veya göbek sıfır alınacak biyası ile
399_detail.jpg

büyük ihtimal çok torklanmıştır kırılan kısmı delip ters klavuzda fayda etmez gibi ama tornacı bi yolunu bulur

galiba tornacı yolu gözükcek gibi gözüküo ... :rolleyes: biraz araştırıdım en mantıklısı torna diyorlar

Geri