bertone şarj dinamosu

oğulcann

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese iyi günler dilerim. aracımın farlarında xenon vardı daha sonra sislerede taktırdım. bi kaç gün içinde devir düşmeye gösterge ışıkları azalmaya başladı. ve kayıştan gelen ciyir ciyir bi ses. rolantide çalışırken ışıklar sönüyor gaz verdiğimde kendine geliyor ve çekişten düştü fazlasıyla. götürdüm ve parçasını bulmak zor olduğu için zor da olsa kasnağı ve bilyaları ve kömürü falan yaptırdım. araç eskiden 12.4 elektrik verirken suan 14 veriyor. fakat arızalar düzelmedi hala aynı şekilde devam. ne yapmam lazım hala aynı ses geliyor ve ışıklar aynı durumda. yardımcı olursanız cok sevinirim

Şarj dinamosundan aküye gelen kabloyu kontrol ettirin belki kayıp vardır.

kutup başlarına gelen kabloların birinde bi kopukluk vardı tam ucunda ama yaptırıldı. değişen bişey olmadı. kasnaktan olabilir dediler ama

kutup başlarına gelen kabloların birinde bi kopukluk vardı tam ucunda ama yaptırıldı. değişen bişey olmadı. kasnaktan olabilir dediler ama

kutup başını kastetmedim. Kablonun kendisinde zamanla kayıp başlıyor. Bu kayıp neticesinde akü düzgün şarj edilemiyor. Sonuç olarak sorunlar başlıyor. Oto elektrikçiler dinamodan aküye ikinci bir kablo çekerek sorunu çözüyorlar.

multimetreyle motor bloğundan ve akü üzerinden hatta şaseden çeşitli yerlerden ölçüm yapın araç çalışıyoken. birde farları kapatıp arka cam ısıtıcıyı açıp ölçüm yapın. şasi kablosunda sorun olmuş olabilir. yada şarj dinamosu tam olmamıştır. 13.5 voltun altında görmemeniz gerekiyor araç çalışıyoken

14 verdiğini gördüm fakat kabloya baktırmak hiç aklıma gelmedi. bu dediklerinizi deniycem. fakat bu sarj dinamosunun tarafından gelen ziiiiii diye bi ses var kayış sesi zaten var ama bu başka bi ses. camlar yavaş açılmaya başladı aracın çekisi fazla düştü sarı olan gösterge ısıkları turuncuya döndü. özellikle araç rolantide çalışırken direksiyonu hafif sağ sol yapınca gösterge pır pır ediyor devir düşüyor iyice

akün zayıflamış.şarja ver

Geri