Benzinle aracım dizel gibi çalışıyor.

HakanMert

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selam 2012 astra enjoy plus Easytronik aracım var. Aracım ortalama 2 ay oldu alalı önceleri olmamasına rağmen rölantide yanında durunca araba dizel gibi çalışıyor. Hatta bir çok arkadaşımın bile dikkatini çekti. Yağı falan tam acaba bu sorun ne ola bilir. Accayip canım sıkıldı bu işe. İlk defa Opel alan biri olarak umarım pişman olmam.

2001 model astra g var bende de. motor sogukken dizel gibi çalışıyor. motor ısınınca ses baya bi azalıyor. opellerin motoru sogukken genel sorunu diye biliyorum ama sizde sürekli aynı sekilde sanırım.

Oceleri ses falan yoktu sanki sibob vurur gibi valla sıkıntıdan uyku tutmadi

astra g kullanıcısı olarak başlangıçta da yüksek ses durumuna hiç rastlamadım bu sesi bozuk subaplar veya eksik motor yağı yapıyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Araba daha sıfır diye aracı hiç yormadım ve zorlamadım Yağda tamam ama var bı ses dizel gibi hatta gecen arkadas dizelim bu dedi

Usta bir kulağın dinlemesi lazım, burdan çok fazla birşey denemez. Servise göstermeniz iyi olur.

Araç'ın trigeri zincir'li ise ilk çalıştırmada ses yapar birde kalitesis yağ kullanırsanız daha çok ses yapar.

Benim aracın trigeri zincirli ilk çalıştırmada yağ ısınıncaya kadar ses yapıyor sonra ses azalıyor. Ben 125.000 KM'de değiştirdim zinciri. Zinciri çıkarttığımızdda bi 125.000 daha gidermiş aslında fakat yan gergiler aşındığı için fazla ses yapmaya başlamıştı

Ayrıca aracınızın garantisi var en güzeli direk yetkili servise götürmeniz

Son düzenleme:
Bugün servise götürdüm tuncelide olmadıgı için Elazığ'a araba Elazığ'a gidince motor saat gibi oldu servis baktı anormal bir durum bulamadı. Sanırım kronik bir durum motor soğuk iken yapıyor. Yada bulunduğum yer rakım ca yüksek bir yer acaba rakımın yüksek olmasıda bu duruma etken olurum.

Geri