benzin pompasına emülatör takılması

salih_akkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar çogumuz benzin fiyatlarından dolayı lpg kullanıyoruz ve araçlarımızın özelliğinden dolayı ( vectra 1.6 16 v 2001) sıralı sistem değişik markalarda lpg montajlı araçlarımıza ve araçlarımız çalıştırdıkdan belli bir süre sonra otomatik gaza geçiyor işte gaz geçdikden sonra benzin pompası sürekli benzin gelmediği halde çalışıyormu ? genellikle gazlı arabalarda çalışırken sabahları titreme silkeleme oluyor bu da benzin pompasından diye söylüyorlar bazı ustalarımız işte bu durumda gaza geçtikden sonra benzin pompasını susturan bir emülatör taktırmış bir arkadaşım aracına arabası megane 1998 model eski kasa sıralı sistem gaz var ve takan usta boş yere benzinsin çalışan benzin pompanı bu şekilde durdurarak benzin gelmediği zaman bozulmasını ve boş yere yıpranmasını önleyeceğiz diye söylemiş her türlü araca oluyormuş benzin pompası boşa çalışıyormu bu şekilde bu tür bir emülatörü taktırabilirmiyiz uygun olurmu ilerde başka sorunlar açabilirmi saygılarımla herkese kolay gelsin ( uygunsa düşünebiliriz benzin pompalarımızın sağlam kalması için)

valla dediğin gibi benzin pompasının devamlı çalıştığını bende duydum ama...
benzinsiz çalışmaz ki pompa. benzin geliyordur bi noktadan sonra depoya geri dönüyordur diye düşünüyorum ben.
bilen varsa lütfen bizi aydınlatsın...

bence gerek yok çünkü araç sürekli benzinde çalışsa da pompa aynı işlemi yapacak yani pompa her iki durumda da pompalıyor.

Evet, benzin pompası araç LPG'ye geçtiğinde de çalışmaya devam ediyor. Ama boşa çalışmıyor elbette. Benzini sürekli devir daim ettiriyor.

Benim aracımda Lovato marka sıralı sistem LPG kiti takılı. Ben de bu durumu ilk örendiğimde araştırdım ve benzin pompasını durdurtmak istedim. Ama bazı ustaların buna karşı çıktığını duyunca Lovata'ya e-posta ile durumu sordum.

Gelen cevapta benzin pompasının durdurulmaması gerektiği, mühendislerin eğitimlerde ustalara benzin pompasını durdurmamaları gerektiğini özellikle söylediklerini yazmışlardı.

Ben de benzin pompasını durdurtmaktan vazgeçtim. Fakat gelen e-postada neden benzin pompasının durdurulmaması gerektiğini yani durdurulmasının mahsurlarını yazmamışlardı.

benzin pompasını durdurusanız düşünün gaz bitti benziine geceksiniz. tam geçiste pompa çalıstı ama malum ilk hamleyi yaptıktan sonra motora benzin ulasana kadar aracınızın silindirine yakıt gitmez bi nevi lpgsi olmayan ve benzini bitmiş bir arac gibi düşünün galiba bu sorun olabilir. ayrıca lpg de kullansanız deponuzda en az rezev benzin ile dolu olsun. böylelikle benzin pompanız bosa calısmaz benzini devamlı pompalar...

sıralı sıstemde pompanın calısması ıyı oluyor sız deponuzda benzını eksık etmeyın yeter

en az çeyrek depo benzin bulunmalı. pompa bu benzin sayesinde soğuyor. az benzinlede çalışabilir fakat ömrü kısalacaktır ısındığından dolayı. ayrıca pompanın durdurulması çok tehlikeli olabilir. yokuş yukarı veya sollama esnasında lpg nin yetişmediği yüksek devirlere ulaşıldığında araç stop edebilir

Geri