Benzin Pompasi Yandi

mustym35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
dun sabah ise giderken arabayi calistiramadim arkadaslar uzun sure ugrastim direk lpg de calistirdim. Ustaya gittim benzin pompasi dedi ve soktu.

Cok kisa bir sure Benzinsiz arabayi calsitirdim diye erimis filtresi uzrine yapismis
usta arkanda saatli bombayla gelmissin dedi.
Cok sacma yaa Butun opellerin Benzin pompasi deponun icinde kablolar falan sogudum arabadan walla :eek:

birde cok fazla ses yapio ugultu gibi araba lpg ye gtecsede ugultu war pompada ucuz bisi aldim ondan mi aeceba

araçta sıralı sıstem takılı degılmıydı.sıralı sistem lpg varsa arac calısırken zaten benzınle calısıyor.
pompa olayıda benzın pompasını takan adamda zaten düşünmüştür o kabloları ızolesını ona gore yapmıslardır korkmanıza gerek yok yanı.

lpg li araçlarda pompa çabuk bozuluyor. sebebi araç lpg'ye geçince de durmadn çalışıyo ve genelde lpg kullananlar benzin deposunu fazla doldurmadığı için pompa boşta çalışıyo ve pervanesini eritiyor ve bozuluyor...

buna önlem almak için ya deponuzda az miktarda benzin bırakmayacaksınız...

yada benim gibi yapacaksınız... benzin pompasına bir zaman rölesi koydum. araç benzinden lpg'ye geçince 15-20sn sonra benzin pompası duruyor ve boş yere çalışmış olmuyor.

bu arada keşke ucuzunu almasaydınız.. muhtemelen kısa bi süre sonra o da başınızı ağrıtacak:(

LPG kullananlar benzin deposunu neden fazla doldurmazlar hep merak ederim. Bakıyorum da LPG kullananların % 80 de depo ikaz ışığı yanıyor. Koy kardeşim şu depoya 50 TL lık bir benzin. Burada, özellikle Opel'lerde az yakıt zararlı diye çok konuşuldu. Az benzin sadece pompaya zarar vermiyor, deponun daha çabuk deforme olmasında da etkili oluyor, özellikle saç yakıt depoları daha çabuk çürüyor.

zaman rolesinden biraz bahsedersen cok sevinirim . Nasil bisi yaptin ???

LPG kullananlar benzin deposunu neden fazla doldurmazlar hep merak ederim. Bakıyorum da LPG kullananların % 80 de depo ikaz ışığı yanıyor. Koy kardeşim şu depoya 50 TL lık bir benzin. Burada, özellikle Opel'lerde az yakıt zararlı diye çok konuşuldu. Az benzin sadece pompaya zarar vermiyor, deponun daha çabuk deforme olmasında da etkili oluyor, özellikle saç yakıt depoları daha çabuk çürüyor.
Savaş abi sana katılıyorum.yazın depoyu fullediğim zaman uzun süre ibre yerinden kımıldamıyodu kendimi iyi hissediyodum.bu benzin pompası olayını zaten biliyordum.kış gelince daha uzun süre benzinle gitmeye başlayınca tabi daha çabuk tüketmeye başladım.ben depo sallanmasından ılığı yaktığı an hemen 10 lt falan benzin alıyorum.bildiğim kadarıyla ışık yanarken uzun süre sürmemek gerekliymiş.bu nedenle yanıyomuş.

Bu deponun boş bırakılması sadece opele özgü bir sorun değil.renault kango şirket aracım var bakıma götürdüğümde servisteki teknik eleman lpg li araçlarda benzin deposunun boş bırakılmamasını önerdi.çünkü benzin pompası içerideki yakıtla soğutuluyor bu olay bütün araçlarda aynı.

ben tam anlayamadım şimdi araç lpg li olduğu içinmi pompa arızalanıyor, lpg li araçlarda benzin olmadığındanmı arızalanıyor?

benzin olmadığı için bozulur; lpgyle direkt alakası yok yani... lpgyi monte eden ustaların bu konuda uyarmaları gerekirdi.

Geri