Benzin pompası değişim ve çalışmama problemi acil

muammer yaşar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar;

Ustalarıma sesleniyorum acil yardıma ihtiyacım var dün aracımın şarz dinamosu bozuldu yenisini aldım ve taktırmak için usta ararkarken aracı park ettim sonrasında araç çalışmadı bi usta getirdim ne yaptıysak araç çalışmadı birde benzin pompasına tıkladı ve araç çalıştı yeni pompa aldım pompa ve şarz dinamosu takıldı araçta problem yoktu ta ki bu akşam kontaga basana kadar kontağı zor aldı (tek marşda alırdı) sonrasında biraz dolaşıp stop ettim ancak tekrara çalışmadı dikkatimi çeken şey şu kontağı açtığımızda pompa sesi duyuluyordu daha önce. o sesi 10 defa kontağı açtım sa 1-2 defa duydum o esnadaki basışlarımda da araç çalışıp hemen kapanıyor sizce sorun ne olabilir yeni takılan pompa mı arızalı yada başka bir problem mi var elektrik vs bi usta çağırdım aracı motor bölümünde benzin havasını almak için bi sibop var oradan biraz benzin gelene kadar uğraştı ve bi ara çalıştı çalışırken stop etme vs yok baya o şekilde dolaştım sorun yok kontağı kapatınca gene aynı problem ustaya sordum pislik var gibi dedi o da bi çözüm bulamadı lütfen acil yardım.araç 97 vectra cd.

Son düzenleme:
taktığınız pompa arızalı olabilir. yan sanayi filansa sıkıntı yapabilri. önceki pompanızın bozuk olduğundan da iyice emin olun benim başıma geldi adamlar arızalı olmayan pompamı bana değiştirttilr.

taktığınız pompa arızalı olabilir. yan sanayi filansa sıkıntı yapabilri. önceki pompanızın bozuk olduğundan da iyice emin olun benim başıma geldi adamlar arızalı olmayan pompamı bana değiştirttilr.

onuda bi kontrol ettireceğim birde aklıma immobiizer arızası olabilirmi vectra b lerde nasıl oluyor bu arıza acaba kontağa bastımmı marş çeviriyor mu yok sa hiç mi basmıyor bunun bi siğortası falan varmı yani immoyu devre dışı bırakıp çalıştırmanın bi yolu var mı?

Son düzenleme:
pompa yan sanayiyse arızalı veya arızalandı.bende degiştirdim.150 km goturmedi yine arızalandı.

aynı problem bizdede vardı problem lpg varsa o tesisattan oluyor ,

aynı problem bizdede vardı problem lpg varsa o tesisattan oluyor ,

lpg var ancak sadece çalışana kadar problem çalıştırdıktan sonra bi sıkıntı yok tekleme vs sadece çaılşmıyor yada çok zor çalışıyor şu yan sanayi pompada olsa gerek acaba orjinal pompa tamir edilir mi? yada orjinal çıkma pompa mı almak lazım kararsız kaldım.

Forum ustalarımıza sesleniyorum yokmu bu konu hakkında fikri olan?

Çok ilginçtir benim araçtaki geç çalışma olayıda benzin pompası değişiminden sonra meydana gelmeye başladı. Hatta pompa olarak 2 adet yerli pompa denedik aynı ve bocsh marka orjinal pompa var üzerinde yine aynı. Bu sorunla ilgili bir çok konu açtım, çözüm olarak söylenenlerin hepsini denedim ama sorun giderilmedi. Sabahları mutlak 2 marş veya 3 marşta, bekleyipte akşam çalıştırmaya kalkılsa yine aynı. Diğer zamanlarda hiç bir problem yok. Sürekli benzinle bindiğimdede problem yok. Nezamanki lpg ile binmeye başlasam durum bu.

Şundan eminim geç çalışma olayı ilk benzin pompam bozulupta yenisini takmamla başladı.

Çok ilginçtir benim araçtaki geç çalışma olayıda benzin pompası değişiminden sonra meydana gelmeye başladı. Hatta pompa olarak 2 adet yerli pompa denedik aynı ve bocsh marka orjinal pompa var üzerinde yine aynı. Bu sorunla ilgili bir çok konu açtım, çözüm olarak söylenenlerin hepsini denedim ama sorun giderilmedi. Sabahları mutlak 2 marş veya 3 marşta, bekleyipte akşam çalıştırmaya kalkılsa yine aynı. Diğer zamanlarda hiç bir problem yok. Sürekli benzinle bindiğimdede problem yok. Nezamanki lpg ile binmeye başlasam durum bu.

Şundan eminim geç çalışma olayı ilk benzin pompam bozulupta yenisini takmamla başladı.

evet benim problemime benziyor ancak ben her stop etmemde aynı sorun
benimde ilk pompa değişimim inşaallah düzelir dünden beri stres yaptı bu konu bana

evet benim problemime benziyor ancak ben her stop etmemde aynı sorun
benimde ilk pompa değişimim inşaallah düzelir dünden beri stres yaptı bu konu bana

Sizin sorun; benzin pompası değişiminde pompa ile kapak arasındaki hortum kelepcelerinden kaynaklanabilir. Şöyleki; oradaki kelepceler bir defa söküldüğünde eski özelliğini kaybediyor ve pompa benzin basıncını boru yerine kelepce dibinden depo içine veriyor. Bunun çözümü ise geçmeli kelepce yerine vidalı kelepce kullanmaktır. Bence ilk oraya baktırın.

Geri