benzin ışığı yanmadan benzin almak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirza86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mirza86

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ben hep kırmızı benzin ışığı yandığında benzin alıyorum. acaba arabaya bir zararı var mıdır?
ışık yanmadan alsam faydası olurmu?

araba: opel corsa c 1000 motor 2003 model

ışıgın yanması sadece yakıt miktarın kısa süre sonra bitecegini ifade eder fayda yada zararı olmaz

Benzin pompasını bozarsın alsana masraf

Benzin pompası depo içinde olup benzin ile soğutulduğundan, ışık yanmadan benzin almanızı öneririm ve ayrıca deponun dibindeki pisliklerinde pompanızı ve enjektörlerinizi tıkamasını engellemiş olursunuz...

sizler genelde nasıl yapıyorsunuz ışık yanınca mı alıyosunuz

Benim aracım lpg li olduğundan sürekli çeyrek depo yakıt bulunduruyorum pompa sağlığı açısından

Lamba yansa da yanmasa da benzin alınacağına göre risk almaya değmez. Tamam depoyu fullemek hayal oldu ama ışığın yanmasını beklemek bence gereksiz bir şey.

Son düzenleme:
Yarıdan aşağıya indirmem.Hatta doldurmaya gayret ederim.Uzun süre boş depo demek üst kısımların hava ile teması ve pas başlaması demek.Yeni nesil araçların birçoğu bakalit malzeme ama eğer sac kullanılmış ise durum dediğim gibi. Bakalit bile olsa pompa ömrü ve dibini çektirmemek adına sonçeyrek altına inmemek iyi olacaktır.

Yarıdan aşağıya indirmem.Hatta doldurmaya gayret ederim.Uzun süre boş depo demek üst kısımların hava ile teması ve pas başlaması demek.Yeni nesil araçların birçoğu bakalit malzeme ama eğer sac kullanılmış ise durum dediğim gibi. Bakalit bile olsa pompa ömrü ve dibini çektirmemek adına sonçeyrek altına inmemek iyi olacaktır.

Doğrusu bu, benzin pompasına can çekiştirmeye gerek yok :bir:

Benim eski araçta gaz nedeni ile fazla benzin olmazdı. sonraları arkadan bir ses gelmeye başladı, pompaymış, gazdayken de çalışıyormuş garibim. Deponuzu boş bırakmayın :D

Geri