Benzin deposu havalandırma borusu

DAVUDOĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımın kışlık lastıklarını taktırırken farkettim.Benzin deposu havalandırma borusu sağ arka lastik sürtünme sonucu aşınmış,bu durumun araca bir zararı olur mu?Ne yapmalıyım?

kapatmayı dene aşınan yeri kapatmazssan depo halandırma boruları zamanla tıkanıp vakum yapabilir depo cam yapıştırma silikonuyla veya başka biyapıştırıcıyla yama yap bence benim aklıma gelenler bunlar yanlışım varsa ustalarımız düzeltir yada sağlıklı cevabı verirler

tesekkürler cevabınız için başka fikri olan yokmu arkadaşlar,acilen yapmam gereken birşey varmıdır.

aşınma ne büyüklükte? küçük bi bölümse silikonla kapatılabilir

lastik sürttükçe siyah kablo yarıya kadar aşınmış yaklaşık 1,5-2 cm uzunluğunda ama derin bir aşınma olmuş.Kablonun ortası boş zaten silikonla olacak gibi degil.Araca bu durumun zararı ne boyutta olur?

Benim aracımdaki dolum borusundan benzin sızıyor. yada havalandırma borusu bilemiyorum hepsi plastik bir kaplama içinde, usta tamiri olmaz dedi parçacıyı aradı bugün itibari ile 223tl + KDV peşin alımda %10 iskonto olur demiş. Gerçekten benzin sızıntısına karşı bu boruda tamir olmazmı? Arızayı araç içine gelen benzin kokusu yüzünden araştırma sonucu bulduk.

Bugün itibariyle benzin dolum ve havalandırma borusunu değiştirmiş bulunmaktayım. Parça yetkili servisten geldi, %10 iskonto ile 200 lira parça, 50 lira değişim ücreti ile 250 liraya mal oldu. İlgilenenlerin bilgisine...

Bugün itibariyle benzin dolum ve havalandırma borusunu değiştirmiş bulunmaktayım. Parça yetkili servisten geldi, %10 iskonto ile 200 lira parça, 50 lira değişim ücreti ile 250 liraya mal oldu. İlgilenenlerin bilgisine...

Geçmiş olsun, problem ile birlikte çözümünü de paylaştığın için ayrıca teşekkürler.

tesekkürler cevabınız için başka fikri olan yokmu arkadaşlar,acilen yapmam gereken birşey varmıdır.
* Her zaman için en iyi metod hasar gören parçanın yenisi ile değişimidir. Ama bazen parçalara öyle akıl almaz fiyatlar isteniyor ki işte o zaman da iş başa düşüyor.

* Oto elektrikçilerin kullandığı kaliteli bez bantlar vardır, havalandırma borusunun aşınan yerinin üstünü plastik bir malzeme ile kapat (mesela kalın bir elektrik kablosunun plastik koruyucusundan faydalanabilirsin) üzerini bez bantla sıkıca sar, uzun süre sorun yaşamazsın.

Geri