benzin azalınca rölanti sorunu ilginç :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gencomx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gencomx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1994 corsa gsı kullanıyorum. aracımda benzin lambası yanmaya başladığı zaman devir 1500 e sabitliyor öyle çalışıyor benzin alınca normale dönüyor tekrar ışık yanınca yine 1500 :) çok ilginçtir ama 4 defa denedim hep aynı sizce sorun ne olabilir benzin pompası yeterli emiş yapamıyo olabilirmi yada başka bişey yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

18 kişi bakmış cevap yok :D
içinden çıkamıyorum yardım pls...

araba tek nokta enjeksiyonlu sanırım ... kelebek boğazını ve rölanti motorunu temizletirseniz sorun kalkar diye düşünüyorum tabi kesin birşey değil görmek lazım....

rölanti motoru yeni aldım kelebek boğazıda 2-3 gün önce temizledim :S depo doluyken sorun yok :D ışık yanınca sıkıntı başlıyor...

belki yakıt filtren yada depodaki pislikten dolayı pompan dan benzin zor geçiyordur depo dibini çekerken ve az yakıt gidiyordur motorda stop etmemesi için fakir karışımla çalıştırıyordur motoru belki yani hava çok benzin az gidebilir emme manifolduna tabi bu bi an aklıma gelen bi fikir iyice incelemek lazım... gittiğiniz usta bulamadımı sebebini?

aynı sorunu bende vectra da yaşıyorum ama benim araç bu sorunu lpg'de yapıyor,gaz filtresini değiştirdik artık eskisi gibi çok stop etmiyor ama gaz azalınca arasıra gene stop ediyor bir türlü bizde buna çare bulamadık,bi ustaya sordum oda sıralı sistem olduğu için git bi format attır dedi,haftaya gidip birde format attırcam bakalım sorun ortadan kalkacakmı?

belki yakıt filtren yada depodaki pislikten dolayı pompan dan benzin zor geçiyordur depo dibini çekerken ve az yakıt gidiyordur motorda stop etmemesi için fakir karışımla çalıştırıyordur motoru belki yani hava çok benzin az gidebilir emme manifolduna tabi bu bi an aklıma gelen bi fikir iyice incelemek lazım... gittiğiniz usta bulamadımı sebebini?

valla arkadaşım amasyada arabayı ustaya götürmek cesaret işi rölanti sorunundan gideriz şanzumanı indirirler :D

ama dediğin mantıklı filtremi değiştireyim haber veririm depoda pislikde olabilir bakıyım sonuç yazarım.

deponun dibinde bozuk benzin:; ya da pislik olabilir; dolayısıyla seviye azalınca pompa ya pislik çekiyor ya da bozuk benzini çekiyordur; önce filitreyi değiştirmeyi deneyin; eğer düzelmezse benzin pompasını söktürüp bakın iç kısmına deponun eğer pislik v.s. varsa depoyu söktürüp temizletmek gerekebilir....

Geri