benmi yanlış biliyorum onlarmı

:Dpeki öncesinde arama motorunun yağlanmasını beklemeye gerek varmı?:D

soğuk motorlu aracın ilk çalıştırıldığında motor tam yağlanana kadar 30 sn civarında bekleyip hareket etmek gerekir. daha sonra düşük hızla bir müddet sürülür ki; araç hem yol katederek hemde daha çabuk ısınır. bu arada hem zaman kaybetmemiş hemde ekonomi yapmış olursunuz. boşta motorun çalıştırılarak ısınmasını beklemek hem zaman hemde para kaybıdır.
hareket halindeki motor daha çabuk ısınır. araçları kullanma klavuzlarına bakarsanız aynı şeyler yazmaktadır. benzinli, dizel, turbolu tüm araçlar için bu kural geçerlidir. birde benzinli veya dizel olsun tüm turbolu araçlarda stop etmeden önce yine 30-40 sn. kadar boşta çalıştırıp hem turbunun içindeki basıncı tahliye etmesi hemde turbo normal devrine düşünceye kedar yağsız kalmaması sağlandıktan sonra stop edilir.

:good:

onlar

kım ne derse desın ben 5 dakıka beklıyurm makına yaglama yapıyor ve yoluma devam edıyrum

:Dpeki öncesinde arama motorunun yağlanmasını beklemeye gerek varmı?:D

herkes ne yapıyor bi konu açıp sormak lazım :D :D :D

Ben renç koçibey şöför eğitim seminerlerine katıldım arkadaşım

kitapçıklarda yazanlar doğrudur motoru çalıştırır çalıştırmaz artık yeni nesil araçlarda gidebilirsin ancak motoru çalıştırıp bir yağın içinde gezinip biraz motorun kendini bulması gayet sağlıklı ve uzun belki çok uzun vadede sana artı olarak döner inan..

artı olarak uzun yoldan sonrada motoru biraz rolantide çalıştırın ki araba fabrika normlarına dönüp kendine gelsin direk kontağı kapamayın..

siz

çalıştır git mazot arabalarda beklemek gerek biraz ısınma için opel kitapçığı boşuna beklemeyin demiyor boş yere yanmasın benzin yavaş deviri artırmadan gidersin biraz ısınır zate

Eğer bekleme yapılmazsa 1-2 dk. fln bende bazen tekleme oluyor :S

Geri