benmi yanlış biliyorum onlarmı

İLKERNAVDAR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar kaç zamandır dikkatimi çeken bi konu var onu sizlerle paylaşmak istedim .ben her sabah 7.30 da evden çıkar arabaya binerim.benimle birlikte çıkan 4 komşum daha var bunların araçları sırasıyla dacıa-logan-wv-caddy-reno-megan pejo-307 bendede acizane opel-astra ben arabayı çalıştırır 3-4 dk ısınmasını beklerimki zaten otomatık jigleden çıkar o zamana kadar araç ondan sonra hareket ederim ama bu bahsettiğim komşularım bismillah marşa bastıkları gibi hareket ediyor insan bi araçı ısıtmazmı ben bildim bileli arabayı ısıtır öyle hareket ederim
şimdi benmi yanlış yapıyorum bunlardamı bi sorun var 4 aracın 2si dizel 2si benzinli

opelin kullanım kitapçığında marşa basar basmaz yola çıkın diyor ancak motor ısınana kadar devirli kullanmaktan kaçının diyor kitapçık

sen bildiğin yoldan şaşma ilker doğrusu o :D muhtemelen onlar 5 dk yatak keyfi yapıyorlar dolayısıyla işe geç kalmamak için beklemiyorlar :D:D

demekki hergun geç kalıyorlar

soğuk motorlu aracın ilk çalıştırıldığında motor tam yağlanana kadar 30 sn civarında bekleyip hareket etmek gerekir. daha sonra düşük hızla bir müddet sürülür ki; araç hem yol katederek hemde daha çabuk ısınır. bu arada hem zaman kaybetmemiş hemde ekonomi yapmış olursunuz. boşta motorun çalıştırılarak ısınmasını beklemek hem zaman hemde para kaybıdır.
hareket halindeki motor daha çabuk ısınır. araçları kullanma klavuzlarına bakarsanız aynı şeyler yazmaktadır. benzinli, dizel, turbolu tüm araçlar için bu kural geçerlidir. birde benzinli veya dizel olsun tüm turbolu araçlarda stop etmeden önce yine 30-40 sn. kadar boşta çalıştırıp hem turbunun içindeki basıncı tahliye etmesi hemde turbo normal devrine düşünceye kedar yağsız kalmaması sağlandıktan sonra stop edilir.

sizin bu dediğinizi yanlış uygulayanlar da var yani adam marşa basıyor arabası boşta gaza yüklendikçe yükleniyor,basıp bırakıyor neymiş motoru ısıtacak, aracı çalıştırıp gaza basmadan kısa bir süre beklemenin mantığı kartere çöken yağın pistonlara,segmanlara ve gömlerklere dağılana,yani yağlamayı düzgün yapana kadar aracı sıkıştırmamak yoksa çalıştırır çalıştırmaz çok gaza yüklenmeden devam ederseniz de sorun olmaz sonuçta arac duruyorken de krank mili dönüp pistonlara hareketi veriyor, yapılması gereken yağlama olana kadar çok gaza yüklenmemek bu dururken de giderken de olabilir

Ahmet Beyle aynı anda cevap vermişiz , benden önce güzelce açıklamış zaten

cengiz abi bu dediğini daha çok turbo dizelciler uymak zorunda turbo yağlanana kadar adam asılıyor gaza sonra yatak sarıyo turbo diyolarki bu arabanın turbosu güzel değil felan arabayı kötülüyorlar !!

cengiz abi bu dediğini daha çok turbo dizelciler uymak zorunda turbo yağlanana kadar adam asılıyor gaza sonra yatak sarıyo turbo diyolarki bu arabanın turbosu güzel değil felan arabayı kötülüyorlar !!
evet Murat çoğu bu hataya düşüyor maalesef araçların gömlek,piston ve segmanları en çok ilk marşa basılınca yıpranıyor,yağlama olmadığından bu yüzden aslında motora metale yapışan katkılardan koymak şart bu aynı zamanda motorun sessiz,titreşimsiz çalışmasını da sağlıyor kısaca demek ki yağlama düzgün olana dek aracı sıkıştırmamak,aşırı süratli gitmemek gerekiyor aksi durum bizlere pahalıya mal olabilir :D

bunun hakkında onlarca konu açıldı.. bence konu açmadan önce arama motorunu kullanmak gerekli..

Geri