Bebek koltuğu ve uzun yol tavsiyeleriniz.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 20ahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

20ahmet

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Şub 2014
Mesajlar
69
Tepkime puanı
0
Puanları
0
5 buçuk aylık bir kızım var. Şu anlık puset kullanıyoruz. Temmuz'un 15'nde uzun yola çıkmayı planlıyorum. 7 ayı doldurmuş oluyor. 7 ay bebek koltuğu için erken olur mu? Ayrıca bebek koltuğu alırken nelere dikkat etmeliyim.

Hem benim(şoför olarak) hemde bebeğimin ilk uzun yolculuğu. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
 
Allah bağışlasın kızınızı;bebek koltuğu için birşey diyemem ama uzun yolda dikkat edin,sık sık durun,sabırlı olun diyebilirim...
 
Bebekleri 6 aya kadar oturtmayın deniyor.sizin 7 aylık olucak kaliteli olanlarına yön verebileceğiniz modelleri mevcut kraft görmüştüm.kilosuna uygun modeli bulursanız rahat edersiniz.gerçi bizim sıpayı hiç yatıramadık ama.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Yaklaşık 7-8 ay önce kemerden bağlamalı 9-36 kg sunny baby koltuğunu 100 tl'ye aldım. Kullanışlı kaliteli ve çok hesaplı. En az 2 çocuğu rahat büyütür. Zaten hepsi birbirine benziyor az kumaş kalite farkı var. Pahalı diye iyi anlamına gelmez markaya boşuna para vermeyin derim. Zaten hepsine ya çıkarıyorlar yada ıslatıyorlar. Kılıfı komple çıkarılıp yıkanıyor. Karar sizin.

S4 Mini'den Tapatalk ile Gönderildi.
 
sağolun verdiğiniz bilgiler için. Başka önerilerinizi bekliyorum
 
Koala diyorum ben



350-400 arası gayet memnunuz


Sent from NOKIA Lumia 1520 using Tapatalk
 
Benzer bir yolculuğu kızım küçükken ben de yapmıştım.
Öncelikle 7 aylıkken çocuk koltuğu erken olur. Çoğu pusette emniyet kemeri bağlantı noktaları oluyor. Benimkinde vardı ve ben pusetle gitmiştim.

En önemlisi!!!

Bebekleri araçta yüzü arkaya bakacak şekilde oturtun. Puseti ters konumlandırın. Boyun kasları kafatasını tamamen taşıyacak kadar kuvvetli olmadığı için ani frenleme ve (Allah korusun) çarpmalarda öne doğru ani kafa hareketi omuriliğe ciddi zarar verebilirmiş.

Onun dışında ufaklığın oyalanacağı sevdiği birkaç oyuncak olsun mutlaka. Gerçi araba ve yolun gürültüsü ninni gibi gelip uyuyacaktır çoğu zaman :)

Kazasız, belasız yolculuklar.
 
7 ay oto koltuğu için erken, pusette çok daha rahat eder.
Uzun yol için benim tavsiyem, çocuğun karakterine göre hareket edilmesi. Kimi yavru sakin karakterlidir, eline zilli pullu bir oyuncak verirsin, onunla dakikalarca oyalanır durur. Kimi yavru ise sürekli kucak ister, gezmek ister. İlk gruptaki çocukla puseti sağlam bağlayıp bir-birbuçuk saat aralıklarla hava almaya çıkarırsın mis gibi yolculuk olur. İkinci grup için ise, bebeğin uyku saati aralıkları neyse, ona göre bir saate yola çıkılmasını öneririm. yolun ne kadarlık kısmını uyuyarak geçirirse hem bebek hem de anne-baba için az yorucu olur. Yoksa zamanında benim yaptığım gibi kenara çeker çeker bebek gezdirirsin :)
 
7 aylık çocuk pusete girer mi yaw ne yaptınız :):):):)


Sent from NOKIA Lumia 1520 using Tapatalk
 
12 aya kadar kullanılan pusetler var. Benimkisi öyle 10 aylık bebekte halen kullanıyorum.
 
Geri
Üst