Baykuş beslemek

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Motosikletle gezileri çıktığım gecelerde çok hoşuma gitti bu kuşlar hatta seyir halinde bir tanesi üzerime pike bile yaptı:) şimdi bunlardan bir tane beslemek istiyorum birde kafes projesi oluşturdum 10 metre kare taban alanında 2 metre yüksekliğinde olacak geceleride avlanması için salmayı düşünüyorum tabi eğittikten sonra fakat kuş eksik nerede satılır bu baykuşlar:)kartal şahin satanlar var sakat baykuş satanı görmedim:)

yuvadan düşmüş bir yavru filan bulsan belki olur ama bildiğim kadarıyla bu tür kuşların avlanması, satılması, beslenmesi yasak. Doğuda, orta Asyada atmaca şahin doğan kartal filan besleyenler kafeste tutmuyorlar kafalarına bir başlık takıyorlar. ayrıca yavru olarak alsan bile sen büyüteceğin için avlanamayacaktır, sıkılırsın artık doğaya salayım dersin ama ölür gider. bir de ses sorunu olur sen tam yatarsın o başlar ötmeye :D

Baykuş mu :confused: ?Abi çok iddialı olmaz mı :D

Aklıma rahmetli dedem geldi, anadoluda herkes güvercin, keklik gibi hayvanlar beslerken o kara karga beslerdi :).
Ben bu tür hayvanların insanlar tarafından kafeslerde beslenmesine karşıyım, zira bu hayvanlar yaban hayatına alışkın hayvanlardır, öyle evcilleştirmek, kafeslerde beslenmek onların doğasına terstir, hayvanın yetenekleri zamanla körelir :(.

kafes odada durmayacak terasta duracak bizim ev zeytinlik içinde yani apartman hayatı yok en yakın ev bize 2.5 km kuş uçuşu etraf yeşillik olunca fare yılan böcek çok oluyor :)daha önce apartman balkonunda bende kara karga beslemiştim ona yer yapmıştım gidip geliyordu sürekli tabi bu hayvanı bizim apartmanın kazan dairesinde aç susuz halde bulup kurtarmıştım sonra bana bağlanmıştı:) şimdi şırnakta çok kartal şahin besleyen gördüm hatta avlanmaya bile çıkarıyorlar hayvanları adamlarla konuştum evlerinde büyük kafesler yapmışlar Serdar bende br tanede akvaryum var çocuk havuzunun yarından az daha küçük 2 tane su kaplumbağası var içinde ve büyükçe bir elin avcundan daha büyük oldular Savaş abi tamamen doğal ortamda olacaklar bildiği kadarıyla gündüz uyuyorlar o yüzden gündüz kafeste gece doğada olacak hayvan hemde korunmuşolacak zevk için avlayan çok var bayadır araştırıyorum bu konuyu da kime sorsam hemen doldurmak için mi istiyorsun diyor:(

İlginçmiş Cağatay Abi...Senin hayvanlarla iletişimin gayet iyi o halde...Bence baykuş olur mu?Olur..Ama mesela bu hayvanlar içli olabilir, kapatıldığında ölebilirler... Eğer senden kaynaklanmasa bile sen bakarken ölürse, etkiler :( Bizim buralarda çok var...Tarla fareleri,yarasalar,peygamber develeri, yılan vs yiyiyorlar..Çok tombikler :dil: bir keresinde elektrikler kesilmişti de gece dışarı çıkmıştım fenerle..Yukarıdan sesi geldi;direğin üstünde imiş..Feneri yukarı doğru çevirir çevirmez yüzünü 180 derece bir döndürdü bana :maden::kop: şimdi gülüyorum ama o zaman bayağa korkmuştum...

Hayvanlar ile insanlar arasında çok hassas bir denge var...Yani hem onlara saygı göstermek lazım ama aynı zamanda da sevgi de gösterilmeli..Yazdıklarından senin bu yetiye sahip olduğunu düşünüyorum Çağatay Abi ;) bu yüzden şansını dene derim

İlginçmiş Cağatay Abi...Senin hayvanlarla iletişimin gayet iyi o halde...Bence baykuş olur mu?Olur..Ama mesela bu hayvanlar içli olabilir, kapatıldığında ölebilirler... Eğer senden kaynaklanmasa bile sen bakarken ölürse, etkiler :( Bizim buralarda çok var...Tarla fareleri,yarasalar,peygamber develeri, yılan vs yiyiyorlar..Çok tombikler :dil: bir keresinde elektrikler kesilmişti de gece dışarı çıkmıştım fenerle..Yukarıdan sesi geldi;direğin üstünde imiş..Feneri yukarı doğru çevirir çevirmez yüzünü 180 derece bir döndürdü bana :maden::kop: şimdi gülüyorum ama o zaman bayağa korkmuştum...

Hayvanlar ile insanlar arasında çok hassas bir denge var...Yani hem onlara saygı göstermek lazım ama aynı zamanda da sevgi de gösterilmeli..Yazdıklarından senin bu yetiye sahip olduğunu düşünüyorum Çağatay Abi ;) bu yüzden şansını dene derim

bende baştan korkardım fakat sonradan sevmeye başladım sanırım çocukluktan beri duyduğumuz batıl inançlardan dolayı bilinç altına korku yerleşiyor:)yaşım daha çok olmamasına rağmen o kadar çok insan tanıdım ki sözüm meclisten dışarı bana göre bazılarından hayvanlar daha değerli hatta zaman zaman kız arkadaşımda kıskanıyor bana bu kadar ilgi göstermiyorsun diye:)

Bunu söylediğimde çok kimseye garip geliyor ama baykuş sesini seviyorum.

Baykuşlar mükemmel çekiyor beni, o ürkütücü sesleri ve o değişik duruşları mükemmel. Kesinlikle ben de beslemek istiyorum baykuş, ancak prosedürler gereği baykuş, şahin, doğan, kartal(aboo tofaşa gittim :D ) ceylan, geyik, sincap benzeri yabani hayvanların beslenmesi kanunen yasaktır. Haberlerde görmüşlüğüm vardı yıllar öncesinde, kasabanın birinde yavru kurt bulmuşlar, bozkurt bildiğin, büyütmüşler. Sırf bu yüzden yüklüce bir ceza ödettiler aileye... Keşke aksi bir durum olmasa da ben de besleyebilsem baykuş :(

Bir bakar mısınız şöyle bir ev arkadaşınız olsa, hayvanınız demiyorum çünkü bu tür bir yaratık olsa olsa yoldaş olur, aboo süper ya :rakir:

Lovely Owl - YouTube

Geri