baykan marka lpg

çok çok fazla 24 ytl.gazla 177-180 km.arası yapıyorum.1420 lpg.fiyatı...tuhaflık var sanırım seninkinde...
bence senin verilerde bir tuhaflıkomasın arkadaşım.sen km de 133 kuruş gibi bir rakamdan basediyorsun ya.yani bu araç şehir içinde 100 kmde 9 lt lpg harcıyor öylemi.bunu benzine çevirirsek şehiriçi benzin sarfiyatın yaklaşık olarak 100 km de 7 lt eder.ya bu vectra nasıl bi vectra ben merak ettim şimdi ya.acaba fabrika verilerinde bi hata var yoksa.herneyse umarım hata bendedir.şayet haklıysan helal derim ben o arabaya.yanlız şunu merak ettim.madem aracınızın yakıt sarfiyatı bu kadar düşük neden lpg ihtiyacı duydunuz.merak ettim şimdi

40 lt gazla 280 km yapıyorsan senin araç şehir içinde 14 lt gaz yakıyor demektir.(hesap hatası yoksa)buda km de 200-210 krş gibi bi raakam gelir.kullandığın araç 2000 cc vectra.sürekli dur kalk yapıyorsan ve hırçın araç kullanıyorsan bence gayet iyi bir rakam.hiç boşuna uğraşma bir sorunvardiye.bence sürüş tekniğini bir sorgula

aynen dedigim gibi biraz daha sakin kullan ve ölçümü iyi yaptıgına emin ol fulle ve kırmızı ışık yanana kadar kullan ışık teke düştügü zaman yanıltabilir 350 km falan yapman lazım...ayrıca baykan iyi bir markadır brc den daha sessiz çalışmaktadır enjektörü 1 numaradır

benimki astra g 1600cc
25 ytl (1,44 lt/ytl)lik lpg ile
şehir içi 145 km civarı yapıyorum
şehirler arası 220 km yapıyorum

bencede senin verilerinde bi anormallik yok. üstelik senin araç 2000cc sanırım

200 ytl civarına indirebilirsen uygun olur. daha fazla inmez ama 200 civarı normaldir. ayarlarına bi baktır istersen zamanla azalır diye biliyorum.

abi senin hesabına göre 133 lira yakıyo bu şehiriçimi :eek: bundada bi anormallik var..şehirdışı işe normal..araç 2.0 mı
evet 2.0 cd yanlışlık yok 4-5 kere aynı km.aynı yakıt alıyorum çünkü depo göstergesi çalışmıyor:)
uzun yol ankara adapazarı lpg de 685 km.yol 68 ytl.lık gaz yaktım.adapazarı ist.merter gidiş geliş 6 sefer de yaptım 35-37 ytl arası yakıt. bu gidişlerde hız 120-160 arasıdır.

Son düzenleme:
200 ytl civarına indirebilirsen uygun olur. daha fazla inmez ama 200 civarı normaldir. ayarlarına bi baktır istersen zamanla azalır diye biliyorum.
lpg için 200 ytl.ş.içi için çok fazla...170-180 geçmemesi lazım...motor ne olursa olsun...

evet 2.0 cd yanlışlık yok 4-5 kere aynı km.aynı yakıt alıyorum çünkü depo göstergesi çalışmıyor:)
uzun yol ankara adapazarı lpg de 685 km.yol 68 ytl.lık gaz yaktım.adapazarı ist.merter gidiş geliş 6 sefer de yaptım 35-37 ytl arası yakıt. bu gidişlerde hız 120-160 arasıdır.

abi sen ne diyosun uzun yolda 99 lira şehir içinde 133 lira yakıyo öylemi :eek: bu nasıl iş yaw

abi sen ne diyosun uzun yolda 99 lira şehir içinde 133 lira yakıyo öylemi :eek: bu nasıl iş yaw
şaşırmaya gerek yok... arabayı severek kullanırım o beni üzmez bende onu:) ani fren yapmam,birden gaza yüklenmem,mümkün oldugu kadar 3000-3500 devir kullanırım elektrik yükü çeken cihaz kullanmam,orjinal ebatta lastik ve jant kullanırım.Yokuş inişlerinde hiç bir şekilde gaza basmam kompurosör de inerim uzun yolda cam açmam yokuş çıkışlarında gaza yavaş yavaş yüklenirim kısaca ekonomi ile ilgili ne varsa yaparım.Oradan artan ile araçın bakımını yaptırırım...Her ne kadar beni yolda bırakan tek araç opel olmasına ragmen böyle işte....sabrın varsa deneyebilirsin:)

bu yazılar opelim netten

Alıntı:
ismail_budak´isimli üyeden Alıntı
130 binlira şehir içimi

evet şehir içi. arkadaşta vectra var onunki 150 yakıyo. kıskanıyo oda :) lpg ciye gittik beraber aynı marke brc tüp var niye benimki çok yakıyo dedi. o da arabadab arabaya değişir yakış dedi. neyseki az yakan benim araba işte :)
daha az yakanlar bile var :)

Son düzenleme:
Abi Tebrik Ederim Seni.mademki Bu Kadar Ekonomik Olabiliyor Araç O Halde Sorun Bizde Demektir.de Anlamadiğim Birşey Ar.sizin Yaşadiğiniz Yerde Hiç Trafik Yokmu.kirmizi Işik Yokmu.dur-kalk Yokmu.sabahlari Ve Kişin Fazla Yakit Sarfiyati Yokmu Merak Etti.sadece şunu Söylemek Istiyorum.helal Olsun Sizeeee

vectra b 2.0 sadece ş. içi sabah 7 akşam 7 km yol yapıyorum yani motor ısınma fırsatı bile bulamıyor. BRC sıralı sistemle 30 YTL lik lpg ile 180 km yol yapıyorum 16.66 ykr normal kullanım. LPG 1.30 ytl. Seninki bence çok yakıyor. Birde deponu fullemeden dene. Benim eski şahinde depoyu fullediğim zaman normalden 1 1,5 ykr fazla yakıyordu garip gelebilir ama ben depoyu hiç fullemem.

Son düzenleme:
Geri