Bayanlara saldırmam sıkıştırmam tamamen karşıyımdır böyle sapıkça şeylere ama bence önce bayanlar trafikte kendilerinden başka kalan her şeye saygı göstermeliler.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sevda hanım kötü sürücünün cinsiyet ve yaşla ilgili olmadığına inananlardanım. Tamam iyi bir sürücü olmak için yetenek gereklidir ama akıl olmazsa o zaman da yetenekler kötü amaçlar için kullanılır. Klasik bir örnek; İşinden evine dönerken trafikte yapmadığı hata kalmayan, bay bayan fark etmez diğer sürücüleri taciz eden kısaca maganda tabir edilen bir hemcinsim eve girince eşinin bir trafik magandası tarafından taciz edildiğini öğrendiğinde neler söyleyeceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz değil mi? Nasıl da erkeklik içgüdüleri ortaya çıkar. Lafta asar keser uçurur. Ama aslında o bir zavallıdır. İlahi adalet sayesinde ettiğini bulmuştur. Ama dolaylı yoldan. Sözün özü: Çalma kapımı çalarlar kapını. Yapmayın arkadaşlar, hepimizin en azından bir annesi ( bacısı, eşi, kızı ) var. Herkese özellikle, bayanlarımıza tacizsiz yolculuklar."Trafikte belli bir yaş üstünde ise insanların bayan-erkek farketmez saygısızlığını anlayabilmiş değilim henüz!
İllaki bayan sürücüye önyargıyı anlıyorum ve bunu kabullendiğim için de gereksiz zıtlaşmalara girmiyorum!?!..Ancak zaman zaman hem sıkıştırılan kişiyi hemde o kişinin acemiliğine doğru orantılı olarak yapacağı hata ile başkalarını tehlikeye sokan insanları oracıkta anlayacağı dilden cezalandıramadığımda, bayan sürücü farkımı anlıyorum.Aksi olsa bir daha öyle bir tehlikeye sebep olamayacağı dersi verebilirddim eminim..
Herkesin birbirine trafikte saygılı ,anlayışlı olmasını umud ediyorum, o seviyede eğitimli insanların sürücü koltuğunda olmasını umud ettiğim gibi...""
Sevda hanım kötü sürücünün cinsiyet ve yaşla ilgili olmadığına inananlardanım. Tamam iyi bir sürücü olmak için yetenek gereklidir ama akıl olmazsa o zaman da yetenekler kötü amaçlar için kullanılır. Klasik bir örnek; İşinden evine dönerken trafikte yapmadığı hata kalmayan, bay bayan fark etmez diğer sürücüleri taciz eden kısaca maganda tabir edilen bir hemcinsim eve girince eşinin bir trafik magandası tarafından taciz edildiğini öğrendiğinde neler söyleyeceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz değil mi? Nasıl da erkeklik içgüdüleri ortaya çıkar. Lafta asar keser uçurur. Ama aslında o bir zavallıdır. İlahi adalet sayesinde ettiğini bulmuştur. Ama dolaylı yoldan. Sözün özü: Çalma kapımı çalarlar kapını. Yapmayın arkadaşlar, hepimizin en azından bir annesi ( bacısı, eşi, kızı ) var. Herkese özellikle, bayanlarımıza tacizsiz yolculuklar.
Gençlik yıllarımla ilgili bir anım: Semtimizde kendince acayip modifiyeli Murat 124 ile amatörce yarışlara katılan havalı bir arkadaşımız, bir de bıçkın erkek gibi yetiştirilmiş iki kız kardeş vardı. Günün birinde kızlar sıfır renault steyşın bir araba aldılar. Bu kardeşimizde 124 ile ara sıra yeni ehliyet alan bu acemi kızları sıkıştırıp hava atıyordu. Günün birinde kızlar modifiyeli 124'i rampada öyle bir tokatladılar ki rampa bitiminde arayı 2 boy kadar açmışlardı. ( Gülhane Hastanesinin önündeki rampada ) Bizim havalı çamura yatmaya kalktı ama kimse yemedi. Kimse acemi diye hor görülmemeli. Yardımcı olursak, aramıza kabul edersek tecrübe kazanmaları daha çabuk olur. Yoksa hep korkak hep ürkek olurlar, bu da onların daha fazla hata yapmasına neden olur. Bence her sürücü arkadaş yakın çevresindeki bir acemiyi eğitse, ona yardımcı olsa acemi sürücüler hakkındaki fikirleri pozitif yönde değişir.