Baski Balata

arslanamca

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar otomatik bi aracın baskı balatasının bittiğinde neler yapar arç nasıl bi değişikliğe uğrar nasıl anlarız teşekkürler

kalkışta zorlanır sanırım ilk olarak

benimkinde gaza biraz dokunuyorum arabanın sadece motor devri yükseliyo ama arabada bi hareket görmüyorum gaza yüklendikçe çekiş artıyo onun için sormuştum değiştireyimmi diye

vectra b otomatikde debriyaj baskısı,balatası yokki

Türbün var..

baskı balata yok ancak her vıtesın küçük küçük balataları olur.. o balatalar bıtınce arac gaza gec tepki verir... hatta yerınde bile kalkmaz.. ben deneme surusune gıtmıstım ancak balata yandı yolda kalmıstım:D ancak balatadan önce sanzumanın ıcındekı fılıtre degıstırılmelır.. o fılıtre tıkanırsa yag basıncını tam yapamaz..

Musa Ustamın Dediği gibi..Şanzımanın içindeki planet dişli gruplarını kontrol eden, dişli grubunun her halkasını tutup bırakan Diskler ve pleytler var..Bu disklerin üzerindeki balata kaplaması zamanla incelir ve biter..Ve araç kalkışlarda, vites değişimlerinde kaçırmaya başlar..Şanzıman yağının daha sık değiştirilmesi ve kaliteli yağ katkılarıyla takviye edilmesini tavsiye ederim..

Otomatik şanzuman kavramasının kontrolü için.. aracın el frenini çekip D ye takıp sol ayak tam frende sağ ayak tam gazda 5-7 sn tutuyoruz..motor devri bir yerde takılıp kalması lazım..eğer devir yükselmeye az da olsa devam ediyorsa konvertör kaçırıyordur..BU İŞLEM SIK TEKRARLANMAMALIDIR..!

hey maşşALLAH bilgilere bak yaa işte opelim.net kardeşliği budur helal olsun

lnd' Alıntı:
hey maşşALLAH bilgilere bak yaa işte opelim.net kardeşliği budur helal olsun
ee buda opelim net ayrıcalıgı olsun

astrammm' Alıntı:
ee buda opelim net ayrıcalıgı olsun

paylaşım güzel ama ben olsam söylemem ben mesleğimin inceliğini kimseye anlatmam ekmek paranız sizin buda bence ama güzel bişey yaptıgınızda(sen genede fazla acık verme musa usta;)):good:

verdıgımız bılgıler adı ustunde sadece bılgı amaclı iş falıyete gelınce.. sanmamkı kımse sanzuman ındıremez kımse tamır edemez verdıgımzı bılgıler dogrultusunda.. sadece bılgılendırme..

Geri