Baski balata

bugrauludag

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Pazartesi gunu , 1.6 115hp opel astra h easytronic aracimin baski balatasini degistirticem.bunun sebebi geri vitese atinca arabanin sanzumanindan tak diye ses gelmesi ve 1den 2ye gecerken yine ayni sekilde tak sesi gelmesi.size sorum bu sesler baski balata degisince gecer mi ? Ustaya vermisken baska sesin gelebilecegi neler vardir nelere baktirtayim yardimci olursaniz sevinirim ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu durumun balata ile alakasının olacağını sanmam. Balata sorunlarında araç genelde çekmez. Bağırır gitmez ama vites geçişlerinde bu balatanın bitmesi durumunda her vites de çart çurt ses gelir.

usta tanıdık güvendigim bir usta işciligi falan güzel.daha önce bir gittigimde arac alt devirlerde sallıyor demiştim.direk sorunun kaynagını soyleyip ertesı gün çözmüştü olayı . yapamayacagı iş olsaydı gel yaparız demezdi oyuzden gerekli makinelerinin oldugunu düşünüyorum..kısacası ustada sıkıntı yok:) yaklasık 5.000 km dir takır tukur kullanıyorum aracı sanzuman dişlilerine bir zarar gelmişmidir?

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 23:23 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 23:21 ----------

ayrıca bir sorum daha var .daha once baskı balata dandik bi servisde luk marka balata taktılar . acaba suan ustundekı baskı balatanın bi ayarı falan varmıdır o yapılırsa düzelir mi baska bir alternatifim var mı

luk opelin orjinal parçasıdır.eğer o ses balata değiştikten sonrada geliyorsa sorun senkromeçlerde olabilir

Orjinal parcasi gm degil mi hocam ? duzelmezse dediginize baktiririm

baskı balata ekranda değişmesi gerektiğini ya da arıza lambası gibi birşey yapıyor mu yoksa sizin kullamınıza bağlı olarak değişiklik gösteren sebeplerden dolayı farklılık duyduğunuz için mi değiştiriyorsunuz ?

farlarınız orjinal far mı ? siyahlatılmış gibi duruyor

Son düzenleme:
Ekranda herhangi bir ibare yok degismesi hakkinda ama vites degisirken tak diyegecmesi var arabadan tak diye ses gelmesinin normal olmadigini dusunuyorum

baskı balata ekranda yazmaz ilk defa duydum böyle bişey.dediğim gibi balata değilse senkromeçdir.gm nin baskı balatası yoktur.şanzumanı söktüğünüzde luk olduğunu göreceksiniz

Geri