BASKI BALATA ve servisler

erbil sağlamyürek

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar 2007 1.3 cdtı dızel duz vites 87.000 de asrtamın debriyaj kaçırdığını hissettım ve birkaç servise gittim.Herkes baska birşey soylüyor nerede ise arabayı satmaya karar vereceğim.Opellerin yetkili servisleri arasında bile acayip fiyat farkı cıkıyor.Volant değişebilir diyorlar acınca belli olacak diyorlar eminim sağlamsa bile değiştirecekler.Yetkili servisin biri volanta 900 tl derken biri aynı orjinal parçaya 1500 tl diyor.İşcilik biri 180 diyor diyeri 380 baktım olmuyacak opel özel servise gittim oda forumdaki yorumları okuyunca vazgeçtim.Sizce ne yapmalıyım yetkili servismi yoksa özel servismi tavsiye edersiniz.Baskı balata için balata,disli ve volant yetkili servis 2050 özel servis 1700 fiyat veriyor.Tavsiye edeceğiniz bir servis varmı,İstanbul leventte oturuyorum.Şimdiden teşekkürler

Bulunduğunuz ili söylerseniz, bir üyemiz servis referansı verebilir.

Bu araç şehir içinde kullanılmışsa 80-100binde değişir.

Sadece baskı balata değiştirmen işini görür. Baskı-Balata + İşçilik
Fakat bu işini rahatlatmaz ilerde volan ve bilye sorun çıkarabilir. Volan + İşçilik
Yetmez bilye sorun çıkarırsa. Bilye + işçilik

Bu nedenle sabit olmayan volan ilk baskı balata zamanında değiştirmekte fayda var. Aynı şekilde bilye sorun çıkarmaz derler 1km sonra bile çıkarabilir kimse bilemez.

Bu parçalar öyle bir yerdeki servis tek birini değiştirmek için motorun alt kısmını olduğu gibi indiriyor. Ve bu işçiliğe en az 200lira ister.

Sen en iyisi tüm parçalar değiştir ve 100bin km kafan rahat olsun.

Parçalar Volan - Baskıbalata - Bilye 1200lira gibi rakam tutar. Ve işçilik yerine göre 200 küsür dür. Söylemezler birde şanzıman yağı değiştirsin.

1500Tl bu iş biter.

İstanbul leventteyim servis tavsiyesi çok iyi olur.
Birde opel ram a gittim tamamen orjinal parça takacağını soyledi 1700 tl fiyat verdi.Ancak yetkılı servis özel servislerin ital parca taktığını 750 tl ye orjinal volan takamıyacağını soyledi ve iyice kafam karıştı açıkcası.Bu arada forumdakı opel ram yorumlarını okuyunca zeten oraya gitmekten vazgeçtım.

Son düzenleme:
Birde kafama en çok takılan acaba 300-400 tl fark için yetkili srvis dahamı garanti olur sizce?

Volan öyle kolay kolay değişmesi gereken birşey değil. Ayrıca değiştirmek zorunda da değilsin. 100 liraya taşlamaya verirsin olur biter.

Bu araç şehir içinde kullanılmışsa 80-100binde değişir.

Sadece baskı balata değiştirmen işini görür. Baskı-Balata + İşçilik
Fakat bu işini rahatlatmaz ilerde volan ve bilye sorun çıkarabilir. Volan + İşçilik
Yetmez bilye sorun çıkarırsa. Bilye + işçilik

Bu nedenle sabit olmayan volan ilk baskı balata zamanında değiştirmekte fayda var. Aynı şekilde bilye sorun çıkarmaz derler 1km sonra bile çıkarabilir kimse bilemez.

Bu parçalar öyle bir yerdeki servis tek birini değiştirmek için motorun alt kısmını olduğu gibi indiriyor. Ve bu işçiliğe en az 200lira ister.

Sen en iyisi tüm parçalar değiştir ve 100bin km kafan rahat olsun.

Parçalar Volan - Baskıbalata - Bilye 1200lira gibi rakam tutar. Ve işçilik yerine göre 200 küsür dür. Söylemezler birde şanzıman yağı değiştirsin.

1500Tl bu iş biter.
Dogru haklısınız ama aracı en fazla 1 yıl kullanıp değiştirmeyi düşünüyorum aslında

İstanbul leventteyim servis tavsiyesi çok iyi olur.
Birde opel ram a gittim tamamen orjinal parça takacağını soyledi 1700 tl fiyat verdi.Ancak yetkılı servis özel servislerin ital parca taktığını 750 tl ye orjinal volan takamıyacağını soyledi ve iyice kafam karıştı açıkcası.Bu arada forumdakı opel ram yorumlarını okuyunca zeten oraya gitmekten vazgeçtım.

Sitemizin Sponsoru var Aluçlar OTO, opelparcaci.com Orada sadece değişmesi gereken parçaları çok uyguna halledebilirsiniz.

Volan öyle kolay kolay değişmesi gereken birşey değil. Ayrıca değiştirmek zorunda da değilsin. 100 liraya taşlamaya verirsin olur biter.
Ne hikmetse gittiğim bütün servisler volanı açınca göreceğiz değişip değişmiyeceğini diyor ama hepside değiştirmeye cok istekli görünüyor :) .Değişime gerek yoksa bile hiçbirinin gerek yok diyeceğini sanmıyorum

Eğer volanda çok derin çatlaklar ve aşırı zeminde bozukluk yoksa taşlama ile biter iş. Siz taşalamaya verelim diye belirtirseniz büyük ihtimalle işten anladığınızı düşünerek parça kitlemeye çalışmayabilirler.

Geri