Arkadaşlar, yaklaşık 10.000 km önce özel bir opel servisinde baskı balatam LUK marka olarak değiştirildi. İlk başlarda sorun yoktu. Bu sürede kesinlikle araba zorlatılmadı, genelde de uzun yolda kullanıldı. Şimdi sorun şu: Arabayla 80km yol yaptım il merkezine gittim. Otoparka girdik park kalabalıktı, yer ararken ve park ederken haliyle 1. vites ve yarım debriyaj yapmak zorunda kaldığımız oldu. .ve arabam, bu kullanımda silkeleme yaptı. Bu olayı baskı balata değişiminden önce de yapıyordu ki zaten değişimi bunun için yaptık , değiştikten sonra da bir müddet yapmadı ama sonraları ara ara yapmaya başladı. En son otoparkta yapınca çileden çıkardı beni. Birkaç saat parkta yattı, tekrar bindik parktan çıkana kadar yine silkeleme. Vites kolu sallanıyor, yolcular sallanıyor. Biraz fazla gaz verirsen debriyajı da salmaz ya da birden salarsan yapmıyor, bu da acemi kalkışından başka bir şey olmuyor. Özellikle hafif kalkışlarda sorun var.
Hemen ustaya gittim, teste çıktık yapmadı. Zaten birkaç sefer yapıpı kesiyor. Usta, garantiden değiştireceğini söyledi. Yarın randevu aldık, sökülüp bakılacak ama ben bu sökülme işlemine deli oluyorum. Malum bir yeri yaparken bir yeri bozuyorlar.
Sormak istediğim şu: Bu volanla volant aynı şeyler mi? Hangisiinin debriyajla hangisinin marş motoruyla ilgisi var? Bir de benim sıkıntı volantla ilgili olabilir mi yoksa balatanın değişimindeki teknik bir sorundan mıdır? Arabam, 98 astra f kasa 1.4 gl. Herkese teşekkürler şimdiden...
Hemen ustaya gittim, teste çıktık yapmadı. Zaten birkaç sefer yapıpı kesiyor. Usta, garantiden değiştireceğini söyledi. Yarın randevu aldık, sökülüp bakılacak ama ben bu sökülme işlemine deli oluyorum. Malum bir yeri yaparken bir yeri bozuyorlar.
Sormak istediğim şu: Bu volanla volant aynı şeyler mi? Hangisiinin debriyajla hangisinin marş motoruyla ilgisi var? Bir de benim sıkıntı volantla ilgili olabilir mi yoksa balatanın değişimindeki teknik bir sorundan mıdır? Arabam, 98 astra f kasa 1.4 gl. Herkese teşekkürler şimdiden...