baskı balata değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jhmman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jhmman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bu gün 99 Astra G manuel aracımın şanzıman indirildi,ben kırıkkale de çalışıyorum bütün aramalarıma rağmen LUC marka bilya bulamadım,bulduklarım ise yeni çıkan tip ucunda plastik aparatı var,onuda usta takamadı,yerine SACKS aldık,LUC marka baskı balatanın iki çeşidi varmış piyasa gezen 140-150 TL lik olanlarda tabi onların demesi çakmaymış ben 180 TL ye bir tane aldım ama gerçekten kalite farkı var alırken dikkat edin derim,tabi ben kazık yemediysem,neyse takarken şanzımandaki hidrolik girişinin takılı olduğu plastik bir parça var onu tırnağını kırdılar bi şekilde tutturdular ama allah kerim, bide icine SEA EP 80 numara koyduk bakalım debriyaj şuan ii ama bir sorun çıkarsa yine yazarım,sizlere tavsiyem aman ii ustalara götürün,biraz paraya acımayın en azından pişman olmamak için,yağ konusunda hala kararsızım ama,,,,

hidrolik borularının plastik sabitleme kopçalarını kırmışlardır,sızıntı yapmaz ama zamanla titreşimden ne olur bilinmez,en azından yenisini bulamadıysanız plastik kelepçe ile sabitleyin..bazı manuel şanzımanlara kırmızı ATF yağı (otomatik şanzıman yağı) koyuyor avrupalı üreticiler son yıllarda,ama sae 80 de uygundur sorun çıkarmaz..

çk teşekkür ederim...

Geri