Baskı balata azalırsa silkelemeye neden olurmu?

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, birkaç gündür Fsanem canımı sıkıyor. Önce LPG ile giderken hissettirdi. Düşük devirde gaza basında bir silkeleme yada tekleme oluyor. Sanki gaz yemiyor gibi. Örneğin 4.vitesden 3. vitese alınca silkeleme azalıyor ve geçiyor. Tabi bu arada gaza basmayı azaltıncada silkeleme hafifliyor.
Klasik olarak daha evvel yaşadığım LPG ateşleme sistemindendir diye düşündüm ancak rölantide dengesizlik yok. Motor saat gibi maşallah. Aracı durdurup boşta gaza yüklenince sonuna kadar problemsiz devir yğkseliyor. Kesiklik yapmıyor.

Bugün silkeleme başlayınca benzine aldım hemen, benzindede aynısını yaptı. Özellikle rampa yukarı çıkarken daha fazla yapıyor.

Aklıma buji (bujiler yaklaşık 15 bin kmdir aracın üstünde bu benzin için sorun çıkaracak bir zaman değil ama ihtimal), buj, kablosu, termostat müşürü geliyor. ancak bunların hepside rölanti ayarını bozar zaten. Geriye korkarak soruyorum baskı balata kalıyor. Böyle bir soruna neden olurmu?

Son düzenleme:
Başka bir soruyla konuyu kolaylaştırayım, endüksiyon bobini nemlenirse eğer söküp temizlenirmi? Bı son günlerde çok yağmur yağdığı için bundanda şüphelenmeye başladım.

endüksiyon silindirik olan şey değilmi onun içinde yag gibi bişiy var bizim vec a lardan bahsediyim dagıttınmı bidaha takamassın fabrikasyon işlem gerektiriyo.debriyaj halatını bi gözden geçir bujileri de değiştir ama bujiden olacagını sanmıyorum abi.istersen sen gene buji kablolarını söküp bir tak gene kablolardan sertleşenler varsa seti de değiştir bendede benzer sorun vardı kablo çıt diye elimde kaldı;))

Başka bir soruyla konuyu kolaylaştırayım, endüksiyon bobini nemlenirse eğer söküp temizlenirmi? Bı son günlerde çok yağmur yağdığı için bundanda şüphelenmeye başladım.
bobin ıslanınca çok pis tekler öyle hafif silkelemeyle geçmez. arıza ışığı da yakıyo hatta.

geçen seneki sel felaketinde başıma gelmişti de :rolleyes:

seyir halinde gaza basmalarda silkeleme yapıyorda rolantide problem yoksa motor takozlarına bir baktır... aynı problemi yaşamıştık motor takozlarından.

Arkadaşlar buji ve buji kablolarını değiştirdim sorun çözüldü. ilginize teşekkürler.

hadi geçmiş olsun, iyi ki fazla masraf çıkarmamış :D

Geri