Başarı İçin Tasarlandı: Opel Astra, 2023 Red Dot Ödülü’nü Kazandı!

Hasip

Yönetici
Genel Başkan
03-Afyonkarahisar
Katılım
16 May 2015
Mesajlar
8,883
Tepki puanı
6,085
Puanları
113
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
23-08-27-04-2023-768.webp

Opel’in kompakt segmentteki başarılı temsilcisi Astra, 2023 Red Dot Ödülleri’nde "Ürün Tasarımı" kategorisinde bir ödülün daha sahibi oldu. Etkileyici model, Opel Vizör marka yüzü ile cesur ve yalın bir dış tasarım dili sunarken, tamamen dijital ve sezgisel Pure Panel kokpit özelliğiyle ise iç mekanda standartları belirliyor. Opel Astra, bugüne kadar kazandığı sayısız ödüle ek olarak; 2023 yılında aldığı "Red Dot Ödülü" ile zaferlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.
 
Başarılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Opel Astra, 2023 Red Dot Ödülleri’nin "Ürün Tasarımı" kategorisinde yeni bir ödüle daha layık görüldü. Yeni Opel Astra ve station wagon karoserli Astra Sports Tourer, etkileyici modern Alman tasarımıyla Red Dot Ödülleri’nin 43 üyeli uluslararası jürisinin de beğenisini kazandı. Ödül serisine eklenen bu başarı öncesinde Opel Astra, 2022 Altın Direksiyon Ödülü, 2022 Yılının Aile Otomobili ve Alman Otomobili Ödülleri’nin (GCOTY) bağımsız jürileri tarafından 2023 Yılının Alman Kompakt Otomobili seçilmişti. 
 
Opel’in Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Adams; "Cesur ve yalın tasarım felsefemiz ile yeni nesil Opel Astra’mız gerçekten parlıyor. Her yeni Opel modeli gibi, Astra da etkileyici Opel Vizör marka yüzüyle yollara çıkıyor ve yenilikçi teknolojiyi duygusal bir tasarımla birleştiriyor. Pure Panel kokpiti de bu prensibe göre geliştirdik. Tamamen dijital Pure Panel, sezgisel olarak kullanılabiliyor ve gerekli olan detaya odaklanılmasını sağlıyor" şeklinde konuştu.
 
Cesur, yalın ve etkileyici: Astra tasarımı, kompakt sınıfta öne çıkıyor
 
Yeni Astra verimli motor seçeneklerine ek olarak, yakında yollara çıkacak tamamen elektrikli Astra Elektrik ile çevreci sürüşe odaklanıyor; aynı zamanda yalın ve heyecan verici hatlarıyla göz kamaştırıyor. Markanın ilk olarak Mokka’da kullandığı yeni marka yüzü Opel Vizör, dikey ve yatay eksenlerin Opel Şimşek logosunda kesişmesiyle, Opel Compass tasarım felsefesini takip ediyor. Vizör, ön cepheyi tamamen kaplıyor. Böylece yeni Astra’nın daha da geniş görünmesini sağlıyor. Aynı zamanda isteğe bağlı olarak sunulan ultra ince Intelli-Lux LED® farlar ve Intelli-Vision sisteminin ön kamerası gibi teknolojiler de sorunsuz bir şekilde tasarım bütünlüğüne entegre ediliyor. Yeni nesil Opel Astra’ya yandan bakıldığında, C sütununun öne doğru belirgin şekildeki eğimi dinamizm izlenimini artırıyor. 
 
Otomobilin arka bölümünde devam eden Opel Compass detayları, ortada konumlandırılan Şimşek logosu, dikey olarak yükseğe konumlandırılan 3. stop lambası ve arka farlar ile tekrarlanıyor. Tüm dış aydınlatmalarda olduğu gibi burada da enerji tasarruflu LED teknolojisi kullanılıyor. İleri teknoloji kompozit malzemeden üretilen arka taraftaki şimşek logosu, aynı zamanda bagaj kapağının açılması için de kullanılıyor. Bu teknoloji aynı zamanda ince stop lambaları gibi tasarım detaylarının hassas bir şekilde uygulanabilmesine olanak sağlıyor.
 
Tamamen dijital ve tamamen cam: Sezgisel kullanıma odaklanan Pure Panel Kokpit 
 
Genel tasarımdaki Alman hassasiyeti ve dengesi, zaman sıçramasının gerçekleştiği iç mekanda da geçerliliğini sürdürüyor. Yeni nesil Pure Panel, her yönüyle dikkat çekiyor. Bu geniş, dijital kokpit, sürücü tarafındaki havalandırma ile birlikte yatay biçimde entegre edilmiş iki adet 10 inçlik ekrana sahip. Yeni Opel Astra ile analog enstrümanlar tarihe karışırken ön camdaki yansımaları önleyen kepenk benzeri bir katman sayesinde, ekranların üzerinde bir siperliğe gerek kalmıyor. Bu da ileri teknolojik işlevselliği ve ambiyansı daha da geliştiriyor.
 
Opel tasarımcıları ve mühendisleri, sürücünün gerekli tüm bilgi ve kumandalara erişmesi için büyük çaba harcadı. İnce tasarımlı tuşları ile Pure Panel, gözü rahatsız edebilecek unsurlardan arındırıldı. Böylece alt menülere ihtiyaç duymadan dijitalleşme ve sezgisel kullanım arasındaki optimum denge sağlandı. Buradaki anahtar kelime "Görsel Detoks" olarak tanımlanıyor. Kaliteli, AGR sertifikalı, ergonomik koltuklarla birlikte Astra, hem içeride hem dışarıda iyi hissettiren modern bir atmosfere sahip.
 
Red Dot Ödülü: 60 yıldır tasarımları değerlendiriyor
 
Güncel Opel Astra nesli, Red Dot Ödülü ile Opel’in uzun ödül listesine bir ekleme daha yapıyor. Daha önce çok sayıda Opel modeli ve iletişim aracı bu özel ödülle taçlandırıldı. Dünyanın en büyük tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot Ödülü, 60 yılı aşkın süredir "Ürün Tasarımı", "Marka ve İletişim Tasarımı" ve "Tasarım Konsepti" kategorilerinde yenilikçi tasarımları ödüllendiriyor. Jüri, 2023 yılında 60 ülkenin ürünlerini değerlendirdi. Bu ödül, bir yarışma olarak değil, bireysel bir ürün testi olarak da ele alınıyor.
 
Üst