bana yardım edin lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ezgene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla bugün depoyu fulletecem bakalım ful depo ile şehiriçi kaç km gideceğim...

arkadaşın da dediği gibi benzinli araçla kim gitmiş 800 km, dizeller bile ancak 800 km gidiyor....

komedinin onde gideni kim gidiyormus 800 km benzinli araçla gelsin elini öpücem ben dizelle 800 yapamıyorum :) sacmalamıslar benzinli astralar duruma gore bir depoyla 450 - 550 km gider sehir icinde sehirdısındada 650 olsun hadi 700 diyen yalan derbence yada 5. viteste 80 le gitmistir hep bide ortalama hızına bak tuketimdeki oradan anlasılır eger 20-40 arası ise ortalama hızın olcum yaptıgın aralıkta ozaan cok normal yok 60-80 km arası ise ortalama hızın biraz yuksek.

...

Arkadaşların dediği gibi araç soğuk olduğu zaman inanılmaz yakıyor, şehir içi triptronik arabayla fazla dur kalk olmadan 7l / 100km ortalama yakan araç, bu kısa mesafeli ( her sabah 2 km servise git - gel) yolculuklarda ortalamayı 10l/100km lere kadar çıkarıyor. Yolun eğiminin fazla olması da (düşük vites - yüksek devir) yakıt tüketimini arttırıyor.

Allahtan benim arac calıstıktan max 5dk sonra bakıyorum hararet 90 :D

ve sonuç....bir depo ile 450 gittim.tabanca atınca pompayı çektim.43 litre.... 132 ytl ile 450 km ş.içi. normal mi?

izmirden adana arası 160-170 ytl yakıyo tabi lpg yaklaşık 940 km iyidir heralde nede olsa 2500cc

Geri