geçen hafta aracı bakıma götürdüm.saolsun opel 430 liramı aldı yolunmuş kaza döndüm ve arabamı aldım.bir haftadır frenlerde bir ilginçlik seziyordum.Frenlere ayar vermişlerdir ondandır dedim.Bugun yolda giderken sağ şeritten sol şeride civicin biri makas atmak suretiyle geçti.ben de soldan gidiyordum.frene biraz sert bastım ama o kadar da sert değildi.ve abs devreye girdi araba küçük kaymalar yaptı.şaştım kaldım.bu arabayı 1 yıldır kullanıyorum.frenlerinden de çok memnundum.ilk kez ABS devreye bu kadar gereksiz girdi.
ABS ne güzel devreye girmiş kardeşim manyak mısın demeyin
.ABS gereksiz yere devreye girdi...Daha sonra aracı aldım yokuş aşağı bir yerde trafik ışığında bekliyorum.eğim çok değil ama ayağım frende olmazsa araba kayacak şekilde.Frene her hafif basışımda arabayı sarsıyor.sanki birden frene basıyormuşum gibi.Frende boşluk var ve aracı durdurması için biraz daha basmak gerekiyor.
Yani derdimi anlatabildim mi bilmiyorum ama özetle eskiden ABS asla gereksiz yere devreye girmezdi ve frende boşluk yoktu.ayağımı üstüne koymam yetiyordu..
Tekrar servise gitmem gerekiyor mu.Fıstık gibi fabrikasyon ayarı olan aracımı 5000 kmde bakıma sokmanın ve ayarlarını bozmanın verdiği vicdan azabını çekiyorum
..
ABS ne güzel devreye girmiş kardeşim manyak mısın demeyin

Yani derdimi anlatabildim mi bilmiyorum ama özetle eskiden ABS asla gereksiz yere devreye girmezdi ve frende boşluk yoktu.ayağımı üstüne koymam yetiyordu..
Tekrar servise gitmem gerekiyor mu.Fıstık gibi fabrikasyon ayarı olan aracımı 5000 kmde bakıma sokmanın ve ayarlarını bozmanın verdiği vicdan azabını çekiyorum