Bakım Yaptırırken Boşu Boşuna Para vermeyin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benimde kasislerden geçerken ses yapıyodu.. tekerlek denen bi parça varmış galiba amortisörlerin oralarda ,onlar yağlanmış hatta önler yağlanmış arkalar değişmiş mi öle bişey demişti servisteki arkadaş.. o sayede ses kesilmişti..

Vectra b 97 model 2.0 gls. Aracımın arka tarafında rahatsız edici bir ses vardı. Yani kasisli yollarda az bişey çırpmasıyla tak tak diye ses oluşuyordu. Sanki bagajda boşta bişeyler varmışta sağa sola çarpıyor gibi. Yaklaşık beş ayrı ustaya baktırdım. Hepside biribirinden değişik fikirler yürütüp çeşitli masraflar çıkardı. Amartisörlerden beri değiştirmek gerektiğini söylediler. Neyseki yaklaşık 10 yıl opel servisinde çalışıp ayrılmış bir ustaya denk geldim ve sorunu 30 ytl ye halletti. Daha önce aynı tecrübeyi yaşamış. Nedeğiştirdiysek ses kesmemişti en sonunda bulduk abi dedi. Yani kısacası benim araca yaptığı işlemden bahsedeyim. Viraj kolunu (arka denge kolu) söktü. Viraj kolu lastiklerinin burcunun tuttuğu yer meğer boşluk yaparmış sesde bundan kaynaklanırmış. oraya bir elektrikci bantı sardı tekrar bantın üzerine lastiği çekti hepsi bu kadar. Sesten eser kalmadı. Aracımın arka amartisörleride zayıf olduğu halde hiç ses takırtı tukurtu kalmadı. Daha önce baktırdığım ve bana bisürü masraf çıkartan beş ayrı ustanın böyle bişey aklına gelmedi. Zannederim bu tecrübe işi. Bende sizlerle bu tecrübemi paylaşmak istedim...

Tecrübe şart.

o lastiklerin 1mm dar olanı var o incelen demir için yeni cıktı onu dene elektirikci bantı fazla sürmez tedarik et bence hemen takarknde beyaz gres yani montaj yağı dediğimiz yağdan sürdür problemi unut ben bunu yapıyorum

kurban olurum hastayım ben öyle ustalara eli kolu dert görmesin....
usta dediğin öyle olacak

araban opelse bazı ustalar bildikleri halde masraf çıkarıp söğüşlemeyle çalışıyo. bazılarıda gerçekten bilmerdiklerinden denemedikleri kalmıyo malesef

Arkadaşlar herkesin başına mutlaka gelmiştir bu tür arıza ve pratik çözümler. Sizlerden ricam tecrübelerinizi paylaşırsanız en azından ustayım diye geçinenlere boşu boşuna para kaptırmayız. En azından bakıma gitmedende benzeri şikayetlerimizi birleştirirsek ne yaptıracağımız konusundada fikir sahibi olur adamların dediklerine mahkum olmayız diye düşünüyorum?

Dedim ya servis dahil 5 ayrı usta. En az masraf çıkartan 300 ytl. Servis 580 ytl. Allahtan revamıdır. Sorun 30 ytl ile halledildi. Bizim bizden başka dostumuzun olduğuna inanmıyor, opelci olarak tecrübelerimizi içtenlikle paylaşmak istiyorum.

teşekkürler sayende bizde temel eğitimi almış oluyoruz ;)

güzel paylaşım tşkler

Geri