Bakım Yaptırırken Boşu Boşuna Para vermeyin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkay1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Vectra b 97 model 2.0 gls. Aracımın arka tarafında rahatsız edici bir ses vardı. Yani kasisli yollarda az bişey çırpmasıyla tak tak diye ses oluşuyordu. Sanki bagajda boşta bişeyler varmışta sağa sola çarpıyor gibi. Yaklaşık beş ayrı ustaya baktırdım. Hepside biribirinden değişik fikirler yürütüp çeşitli masraflar çıkardı. Amartisörlerden beri değiştirmek gerektiğini söylediler. Neyseki yaklaşık 10 yıl opel servisinde çalışıp ayrılmış bir ustaya denk geldim ve sorunu 30 ytl ye halletti. Daha önce aynı tecrübeyi yaşamış. Nedeğiştirdiysek ses kesmemişti en sonunda bulduk abi dedi. Yani kısacası benim araca yaptığı işlemden bahsedeyim. Viraj kolunu (arka denge kolu) söktü. Viraj kolu lastiklerinin burcunun tuttuğu yer meğer boşluk yaparmış sesde bundan kaynaklanırmış. oraya bir elektrikci bantı sardı tekrar bantın üzerine lastiği çekti hepsi bu kadar. Sesten eser kalmadı. Aracımın arka amartisörleride zayıf olduğu halde hiç ses takırtı tukurtu kalmadı. Daha önce baktırdığım ve bana bisürü masraf çıkartan beş ayrı ustanın böyle bişey aklına gelmedi. Zannederim bu tecrübe işi. Bende sizlerle bu tecrübemi paylaşmak istedim...

Son düzenleme:
tecrübe çok önemli o yüzden

paylasım için teşekürler

ustaymış be:)

benim ustada aynı işlemi su hortumunu ortadan yararak uygulamıştı:alkis:
sonuç:good:

Sayın muammer yaşar sizinkinde boşluk çokmuş demekki. Elektrikçi bantı yeterli geldi benimkine. Demekki ufak bir boşluk yapsada ses yapıyor. Ben böyle ustalara bayılıyorum. Adam yaşıyor tecrübe ediyor ve uyguluyor. Helal olsun böyle adamlara...

gerçekten artık iyi usta bulmak zorlaşıyor

paylaşım için teşekkürler. ustanın hası desem en doğrusu olur herhalde. Benim aracımda da belirttiğiniz gibi bir ses ön soldan geliyor. aynı şekilde yetkili servis ustaları dahil neler demediler ki . hala o sesi duyuyorum. sürekli yapmadığından net bir teşhis koyamıyorlar. acaba ön sol için de muadili işlem yapılabilir mi sizce?

vectra b arkadan ses şikayetı varsa ilk olarak bakılacak yer zaten vıraj kol lastıgıdır. sonrasında burçlar felan gelir. kol lastıgı çok ses yapar. kutur kutur vurur

seninkine bant sarmış acaba benim delik orta susturucuyada cam elyaf sarsak yermi acep.1cm çapı var deliğin

Geri