Bağırma ve Kalkış Sorunu

polat7988

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhabalar. Yaklaşık bir ay önce 2014 model sıfır astra j 1.6 edition aldım. Birkaç gün öncesine kadar sorunsuz kullanıyordum ancak iki gün önce yaklaşık 250 km lik kısa bir yolculuğa çıktım ve çıkmışken motoru açayım dedim. Yüksek hızda ve zaman zaman yüksek devirde gittim. Yolculuk esnasında herhangi bir sorun olmadı ancak geldikten sonra, özellikle kalkışlarda aracım hantallaştı ve çok bağırmaya başladı, bağırdığı içinde gaza basmaya çekiniyorum dolayısıyla hızlanma ve devir bulmada geç oluyor. Devrini bulduktan sonra herhangi bir sorun yok. Bunun yanında araç rölantideyken küçük bir cızırtı var. Ayrıca vites değiştirme uyarısını daha erken almaya başladım ve daha önce 3 ile gittiğim yolda aynı hıza ulaştığım zaman 4. vites uyarısı alıyorum. Hem lpg hem benzinde denedim sonuç aynı. Bu arada herhangi bir arıza uyarısı yok sorun sadece aracın bağırması. Bunların sebebi aracın açılmış olması mı yoksa herhangi bir arıza olabilir mi? Yardımlarınız için teşekkürler.

araç açma diye bir şey maalesef yok. pek çok yeni otomobili ilk 1000-3000-5000 km boyunca 3000 deviri geçmeden tercihen uzun yolda kullanmak gerekiyor. doğru şekilde rodaj dönemi atlatılmayan bir motor gelecekte de sağlıklı olamıyor. bunlar kullanma kılavuzunuzda eminim ki vardır. pek çok kullanıcı yeni aracın deli gibi devirli kullanılması gerektiğini sanıyor ama üreticiler kılavuzlarda bunun yapılmaması gerektiğini zaten yazıyorlar.

ayrıca yeni aracınızın yağını da 1000 km'lik ilk kullanım sonunda değiştirirseniz güzel olacaktır.

lpg ve benzinde ikisinde birden yapıyor mu bu davranışı?

Evet, hem lpg hem benzinde denedim. İkisi de aynı. Aslında çok yüksek devirlerde zorlamadım aracı, normal devirlerde hız yaptım ve uzun süre öyle kullandım. Yani mesela 3. viteste 4-5 bin devirlerde gitmedim, 5. viteste 150-160 km hızla gittim ki aşırı derecede zoraladığımı düşünmüyorum. Aslında asıl mesele kullanış alışkanlığım değişti, mesela önceleri eve giderken 3. vitesle gidiyordum, şu anda araç 4. vitese takmamı istiyor, 3. viteste bağırıyor, 4 e takınca sıkıntı yok. Yada önceleri kalkarken epey hızlanıncaya kadar 2. vites istemiyordu, şu anda 2 metre gitmeden bağırıyor ve 2. vites istiyor. Yani devrinde kullanınca bağırmıyor, sadece vites geçişlerini daha çabuk istiyor ve değiştirmeyine rahatsız edeici beğırıyor. Bilmem anlatabildim mi :)

Motor açmayı yanlış zamanda yapmışsınız. Motorlar her sene ilkbaharda papatyaların açmasıyla beraber açarlar. Papatyalar açılınca motor açma mevsimi başlar ve papatyalar solana kadar sürer.
Ondan sonraki bahara kadar motor açmaz daha.

Geri