Paylaşımınızı ve üzüntünüzü anlıyorum. Ancak kesinlikle bir Opel fanatiği olmamama, kendi aracımı övme gibi bir duruma düşmemek istememe rağmen, yazdıklarınızda Opel'e biraz haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.
Öncelikle sizi çok sıkan yazılım konusu. Bir çok otomobil firması, hayati bir tehlike arz ediyor olmadıkça bu tip güncellemeler için geri çağırma yapmazlar. Bu yazılım işini ilk kez internette başka bir sitede bulup bu satırlara taşıyan benim, aynı şekilde bundan yola çıkarak yabancı sitelerde (özellikle ilgiyle takip ettiğim astraowners.co.uk'de) de izledim. İngilizler bile sadece kendi forumları sayesinde bundan haberdar olmuşlar, hatta aynı şeyi tartışıyorlar. Otomobil firmaları, bu tip güncellemeleri arıza olarak anlaşılır gerekçesiyle public announcement denen halka açık duyuru haline getirmekten çekiniyorlar, bunun kendi marka imajlarına zarar vereceğini düşünüyorlar ki haksız da değiller. Maalesef, ancak dediğiniz gibi paylaşım ortamlarında bu tip şeyler yayılabiliyor ve kullanıcılar bilgilendiriliyor. Türkiye'de hangi markanın geri çağırıldığını duydunuz? Sadece Opel değil, hiç biri yapmazlar.
Gelelim çıtırtı meselesine. Gene başka bir konuda açıklamıştım. Evet, ön göğüsten tıkırtılar gelebiliyor, ama inanın gelmeyen otomobil yok gibi. Geçen bir arkadaşımın BMW1'inde bile sağ kapıdan tıkırtılar geliyordu, arabası henüz 10bin km olmamış. Aynı şekilde yeni Focus'larda iç mekanda bol miktarda ses mevcut. Şirkette kullandığımız Megane'larda plastik yüzeylerde, kapı kollarında soyulmalar mevcut, aynı sorun Golf IV'te de vardı. İç tıkırtılar Golf V'te de mevcuttu. Yani tıkırtı olayı sadece Astra'lara özgü birşey değil.
Maalesef bunda suç otomobil firmalarının değil. Firmalar güvenlik sebebiyle çok yumuşak süspansiyonlardan kaçınarak, hafif sertlikte ve yol tutuşu güçlendirici süspansiyonları tercih ediyorlar. Ne yazık ki Türkiye yolları bu sert süspansiyonları kaldırabilecek kalitede değil, en ufak çukur, tümsek, kötü satıh, arabanın iç mekanına direkt etki ediyor. Bu kadar kötü yollarda iç mekanın plastik aksamlarında ekleme yerlerinde oynama olmaması neredeyse imkansız.
Belki garip gelecek ve inanmayacaksınız, ancak Opel gene de iç mekanı ve işçiliği en iyi otomobillerden birisi.Özellikle plastik kalitesi çok çok iyi.
Keşke VW alsaydım demişsiniz, eski bir VW sahibi ve ailesinin ikinci otomobili de 2008 full Jetta olan birisi olarak söylüyorum, VW alsaydınız da benzer şikayetler ve sorunlar yaşamayacağınızın hiç bir garantisi yoktu. Eski Polo'mu ilk aldığımda çıkan saçma sapan sorunları, servisin "ne yapalım bunlar ispanya'da üretiliyor böyleler" gibi abuk subuk yorumlarını bizzat yaşayan birisi olarak VW'e ve gereksiz pahalı fiyatlarına çok temkinli yaklaştım. (Mesela iki arkadaşım da Golf TSi var ve her ikisi de motor sorunuyla boğuşuyorlar şu ara) Siz aksini iddia etseniz de, sıfır otomobil sorunsuzdur diye birşey söz konusu olamaz, bilakis piyasaya yeni çıkmış sıfır otomobillerde beklenmedik çok sayıda "emekleme dönemi hastalığı" denen problemler çıkabilir, çıkar. Benim otomobilimde de 4.kademede hava üflemede çıkan ıslık sesi problemi vardı, servise gittim ve tamir edildi. Önemli olan bu problemlerin çıkması değildir, kronik bir hale gelmeyecek olan bu problemlerin uzun vadeli olarak üstesinden gelinebilmesidir.
Almış olduğunuz araç, kalite anlamında bence muadilleriyle aynı seviyededir; donanım olarak ise verdiğiniz fiyata en fazlasını sunan modeldir.
Probleminizle ilgili olarak başka servislere de danışmanızı öneririm. Özellikle Odak servis konusunda oldukça beğeni toplamaktadır bu forumda.
Zaten anladığım kadarıyla bagaj kilidi probleminden başka bir sorununuz da yok. (tıkırtı mevzusunu ve yazılımı -ki bence problem değildir- saymıyorum)