• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

B16DTH ASTRA J SES

Aracgurmesi

Kayıtlı Kullanıcı
48-Muğla
Arkadaşlar merhabalar linki buraya ekleyeceğim aracımda bir ses var kimse bulamıyor Ankara'daki otelcileri götürüyorum muğla'daki otelcilere götürüyorum aracı yeni aldım 2,5 ay oldu yağ bakımını yaptım belki de o zaman dikkat etmemiştim haftalar sonra araç 90 dereceye geldiğinde şangırtı ile çalıştığını fark ettim, klima açıkken şangırtı başlıyor klimayı kapatınca kesiliyor ya da vitesi 1 2 3 fark etmeksizin takıp yola koyulduğum zaman 2200 devire kadar bir tıkırtı aracın çalışmasına bir sertlik. Aracın geçmişinde EGR temizliği yapılmış EGR tekrardan arıza verdiği için ben EGR iptalini ve partikül filtresini iptal ettirdim. Ama ondan önce bu ses almaya başladım araç 113 bin kmde.
Zincir dişlisinden yapar diyen yapıyor diyen usta oldu tabii ki ama bilen varsa yardım etsin

Son bakımda da önceden kullandığınız aynı marka filtreyle aynı marka yağı mı kullandınız ve bir de egr dpfi iptal ettiğiniz yerde egr yazılımı düzgün atıldı mı.

Merhabalar son bakımda 3 bin km önce eneos hyperx 5w30 dexos2 onaylı yağ kullanilti filtrelerde bilindik bir Opel servisinin onerisiydi tam hatırlamıyorum. Filtrondu sanırım, yazılımla şöyle alakası yok dpf ve EGR iptali yaptırmadan önce de bu sesleri az çok alıyordum ve EGR fişi şu anda çekili yazılımdan tamamen EGR susturulmuş, ve ona göre bir haritalandırma yazılımı atılmış yani EGR aktif değil şu an

Hocam klima çalışınca benzer sesin daha düşük seviyesi benim aracımda da var 179 binde şuan 150 binde zincir seti değişmiş egrsi falanda üzerinde ustam herhangi bi sorun yok demişti hâlada kullanmaktayım. Birde çalışmasında sertlik demişsiniz zincir setiniz değişmiş ise değiştirilirken motor takozlarına tam oturtulmuş olabilir o da hissedilir bir titreme yapar yardımcı olmak isterdimde bende tam anlayamadım sorunu hocam tekrardan geçmiş olsun (videoya tekrar baktım aracımda böyle bir ses yok)

Teşekkürler hocam benim bir sorunum araç ısınınca kalkışlarda sanki bir yerinde gevşeklik varmış gibi bir ses geliyor bazen yürürken sağ sol Park halinde bir sokaktan gecerken ses yansıması bana geliyor tıkırtı gibi, bir Opel ustası evet bir ses var ama gel hadi bunu bul dedi iki Opel ustası da zincir dedi, bu saatten önce bir sesinden geliyor lakin acil ve önemli değil dedi. Diğer bu usta daha küçük palet kırılmış falan dedi kendi kendine. Aracın çekişinde performansinda herhangi bir sorun yok ama bu sesi alıyorum, teşekkürler yorum yazmanız bile yeterli Ama zaten milyonda bir bana gelir böyle şeyler kimsede yoktur kesin bu şikayet.

Geri